CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, “Piyanist Fazıl Say’a konulan yasak kaldırılmalıdır. Kültür Bakanlığı yasaklama bakanlığı olmamalıdır.” çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yaparak, “AKP hükümeti ve onun Kültür ve Turizm Bakanı kendi siyasi anlayışları ile bağdaşmadığını düşündükleri sanatçıları engellemeyi sürdürüyor” ifadelerini kullanan Ercan Karakaş en yeni örneğin dünyaca takdir edilen ve Türkiye’nin yüzakı olan piyanist Fazıl Say’ın Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası programından çıkarılması olduğunu vurguladı.

SANSÜR VE BASKILARA SON VERME ÇAĞRISI

Karakaş açıklamasında, “AKP iktidarı son uygulaması ile Anayasanın 64. maddesinde belirtilen ‘Devlet, sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur. Sanat eserlerinin ve sanatçının korunması, değerlendirilmesi, desteklenmesi ve sanat sevgisinin yayılması için gereken tedbirleri alır’ hükmünü yok saymaktadır. Fazıl Say’a konulan yasak kaldırılmalıdır. Kültür Bakanlığı yasaklama bakanlığı olmamalıdır. İleri demokrasiden söz eden hükümet sanata ve sanatçılara uyguladığı sansür ve baskılarla, ifade özgürlüğünü ve eleştirel düşünceyi yok etmeyi hedeflemektedir. Bu, var olan kısıtlı demokrasiyi tamamen ortadan kaldırmak demektir.” görüşünü belirtti.

CHP olarak; eksiksiz bir demokrasiyi, sanatçıların ve tüm yurttaşların kendilerini özgürce ifade edebilmesini ve sanatın önündeki tüm engellerin kaldırılmasını savunduklarını dile getiren Karakaş, “AKP hükümetini, Kültür Bakanlığını sanata ve sanatçılara uyguladığı sansür ve baskılara son vermeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.