AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, konuşmasında rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu’na İstiklal Marşı üzerinden yüklendi, miting alanını dolduran kalabalığa sinevizyondan İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'na "Çanakkale Şiiri" dediği görüntüleri izletti.

Çatı adayda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birleşen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ni eleştiren Erdoğan: “MHP’nin Genel Başkanı şuanda gerçekten çok zor durumda, yaptıklarını artık tabanına izah edemez duruma geldi. CHP’nin arkasına takılmış olmayı MHP tabanına anlatamıyor.” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Bu Bahçeli bize ne diyordu? Evimin önüne çocukları gönderip, çocuklara andımızı okutacakmış. Hani kaldırdık ya. Onu okutacakmış. Sayın Bahçeli sen o çocukları ortak adayınızın evinin önüne gönder. Şimdi sizlere burada çok önemli bir belgeyi açıklıyorum. O çocuklar artık gitsinler de sizin ithal, monşer adayınıza bir zahmet İstiklal Marşı’nı öğretsinler. Görüntüleri izlediniz mi? Bu ortak adayın kabri başında sergilediği cehaleti gördünüz mü? Sürekli ne diyor? Benim babam merhum Mehmet Akif’in arkadaşıydı diyor. Mehmet Akif’in manevi dergahından geçtim diyor. Sonra kalkıyor İstiklal Marşı’mızdan bir dörtlük okuyor. Ben çarkçı Kemal’e tanımıştım da, şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Çok enteresan. Saptırıyorlar diyor. Ben orada böyle bir şey demedim. Bu adamın da nasıl çarkçı olduğunu, nasıl yalan söylediğini burada bizzat izleyeceksiniz. Bizzat kendinden dinleyeceksiniz.” deyip o günkü görüntüleri alandakilere izletti.

MHP’nin kendi kimliğini ve siyasetini bir kenara bıraktığını savunan Erdoğan: “Milliyetçi Hareket Partisi kendi kimliğini, kendi siyasetini bir kenara bıraktı. CHP’nin yavrusu, CHP’nin vagonu oldu. MHP’nin genel başkanı CHP’nin peşine takıldı. CHP nereye sürüklerse oraya gidiyor. Sadece CHP değil, bu mevcut MHP yönetimi Pensilvanya'nın da oyuncağı oldu. Şu anda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli meydanlarda konuşmuyor, salonlarda konuşuyor ve maalesef edebe, adaba, nezakete, terbiyeye sığmayacak üslupla çok ağır hakaretleri arka arkaya sıralıyor. Biz onun seviyesine düşmeyiz. Biz onun debelendiği çukura girmeyiz. Ne dediler çatı dediler. Şimdi o çatının altında kim var? MHP var, yanında kim vara? Sosyalist İşçi Partisi var. Başka Devrimci Halk Parti var. MHP genel başkanı artık bunlarla yol yürüyor. Hani siz milliyetçiydiniz? Hani siz komünistlere karşıydınız? Yav dünyada komünist mi kaldı? bunların peşine takılıyorlar.” diye konuştu.

"SENİN HER YERİN PROFESÖR OLSA NE YAZAR"

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na ‘Senin her yerin profesör olsa ne yazar.’ diyerek seslenen Erdoğan: “Şimdi bugün diyor ki tekrar, çok enteresan, güya bu profesör, ben diyor bir beyit okudum. Ey profesör bu beyit değil kıta kıta. Dört mısradan oluşan kıta. Dört mısra. Beyit iki mısradan oluşur. Sen daha bunu öğrenememişsin ya. Senin her yerin profesör olsa ne yazar. Kardeşlerim burası çok önemli. 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsında hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' İşte o dörtlük, kıta bir defa bunu öğrenmen lazım. Sen daha bunu öğrenememişsin. Hiç olmazsa yalan söyleme, dürüst ol dürüst. Sürçü lisan ettik de. Bunu söyle ama yalan söyleme.” ifadelerini kullandı.

AK Partili gençlerin İhsanoğlu’na okuması için İstiklal Marşı ve Safahat gönderdiğini söyleyen Erdoğan, İhsanoğlu’nun fazla vaktinin kalmadığını öne sürdü. İhsanoğlu’nun 10 Ağustos’tan sonra çok zamanının olacağını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “Fazla vakti de yok, bu arada bizim AK Partili gençler değişik illerden bu profesör beyefendiye İstiklal Marşı ve Safahat gönderiyor. Olur ya bakarsınız okuyuverir. 10 Ağustos’tan sonra çok zamanı olacak. Ey Kahramanmaraşlılar bu ortak aday benim CHP'ye MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime hiç yakışıyor mu? Bahçeli senin işin çok zor, çok yanlış yola girdin ama şimdi artık ne o yoldan çıkabiliyorsun nede girdiğin yolu birilerine izah edebiliyorsun. Ey Bahçeli İstiklal Marşını dahi bilmeyen bu adayı sen benim MHP'li kardeşlerime nasıl yutturacaksın? Bahçeli bunun hesabını bu dünyada da öbür dünyada da vereceksin. Ben senin düştüğün seviyeye düşmem. Sana Necip Fazıl'ın ağzıyla cevabım var ama o cevabı da vermem. Üstad'ı tanıyanlar bunu çok iyi bilir. Bu ithal ve İstiklal Marşı'nı bilmeyen monşere MHP'li kardeşlerim oy vermeyecektir. Kahramanmaraş'tan da oy çıkmayacaktır.”

Adana’da MİT TIR’larının durdurulması konusuna da değinen Erdoğan, "Adana’da MİT'e ait TIR’lara hukuksuzca baskın yaptılar. Nereye gidiyordu o TIR’lar Suriye’de Türkmen kardeşlerimizi yardıma gidiyordu. Bu Pensilvanya çetesi, yargı, emniyet TSK içindeki uzantıları yoluyla bu TIR’lara baskın düzenlediler. Şimdi de CHP, MHP utanmadan sıkılmadan çıkıyor bizi Türkmenlere yardım etmemekle itham ediyor. Pensilvanya’ya sahip çıkan bu CHP, bu MHP Adana’da TIR’ların durdurulmasına sessiz kalan işte bu CHP, bu MHP. Hem yardımın engellenmesine göz yumacaksın, hatta destek vereceksin. Hem de Türkiye Türkmenlere bir şey yapmıyor diyeceksin. Bunlar ikiyüzlü, ikiyüzlü. Bunlar hiç bir şey yapmazlar, bir şey yapılmasına da razı olmazlar." şeklinde konuştu.