Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Türkmenler konusundaki sözlerini. "Birşeyler bil de konuş" diye eleştirdi. Erdoğan, "Diyorlar ki Türkmenlere el uzatmıyorsunuz. Oraya el uzatıyorsunuz. Bu ne vicdansızlıktır. Utanmadan sıkılmadan İslam İşbirliği Konferansında görev yapmış bir kişi bu ifadeleri kullanıyor. Bizim bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu da bilen birisidir yaşayan birisidir. Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada durdun. Şimdi sıkılmadan medya karşısında bu yalanları söyleyebiliyorsun." dedi.

81 ilden gelen şehit ve gazi yakını ailelere Ankara Vilayetler Evi'nde verilen iftarda konuşan Erdoğan, Filistin'de yaşananlara da değindi. Erdoğan, "Şu anda Filistin'de bir dram yaşıyoruz. Bu sabah itibariyle 3 günlük yas ilan ettik. Niye 600'ü aşkın Filistin'de kardeşimiz şehit edildi. 1500'e varan yaralı. Bazı vurdumduymazlar ne işiniz var Filistin'de diyorlar. Eğer Çanakkale şehitliklerini dolaşırsanız orada şehit olan Filistinli kardeşlerimizi görürsünüz. Onlar dün bizim topraklarımız için bizimle omuz omuza haçlı ittifakına karşı niçin şehit olduysalar biz de aynı ruh ve anlayışla onların yanında yer alamaya mecburuz." diye konuştu.

SAYEMİZDE O MAKAMA GELDİN

Konuşmasında özellikle Türkmenler konusundaki tutumundan dolayı hükümeti eleştiren İhsanoğlu'na da seslenen Erdoğan, "Diyorlar ki Türkmenlere el uzatmıyorsunuz. Oraya el uzatıyorsunuz. Bu ne vicdansızlıktır? Utanmadan sıkılmadan İslam İşbirliği Konferansında görev yapmış bir kişi bu ifadeleri kullanıyor. Bizim bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu da bilen birisidir yaşayan birisidir. Sayemizde bir makama geldin, sayemizde orada durdun. Şimdi sıkılmadan medya karşısında bu yalanları söyleyebiliyorsun. Biz Türkmen kardeşlerimize her türlü insani yardımı ulaştırdık. Bir insani yardımı da ulaştırırken MİT TIR'ları paralel yapı tarafından çevrilmek suretiyle durduruldu. Daha çok değil." ifadelerini kullandı.

BİR ŞEYİ BİL DE BİLEREK KONUŞ

Aynı şekilde Irak'taki Türkmenlere de insani yardımcı olduklarını savunan Erdoğan, "Her alanda onların yanında biz olduk. Bir şeyi bil de bilerek konuş. Bilmeden niye konuşuyorsun? Yalan yanlış aklına ne gelirse at tutmasa da iz bırakır. İki tane kılavuzu var maalesef onlar da karga. Tabi tablo böyle oluca yanlışlardan kurtulmaları mümkün değil." diye kaydetti.

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yapacaklarını ise şöyle açıkladı: "10 Ağustos'ta seçilmem halinde şehit yakınlarımızın tüm meselelerine, gazilerimizin tüm meselelerine bugüne kadar nasıl eğildiysem bundan sonra da aynı şekilde eğilmeye devam edeceğim. Biz damdan düştük, diğerleri damdan düşmediler. Biz dertlinin derdini biliriz. Biz icraatlarımızla bunu ispatladık. Bunların icraatı var mı, bugüne kadar yaptıkları birşey var mı? Bunlar sadece laf. Seçilmemiz halinde şehitlerimizin gazilerimizin emaneti olan bu vatan için daha çok çalışacak daha çok hizmet üreteceğiz. Onların hatırasını yükselteceğiz."

İftar davetine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından yapılan kura çekilişi ile 3 bin 527 şehit ve gazi yakını kamuda ve kamu kuruluşlarında görevlere atandı.