Eski MHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Cemal Özçelik, "İsteğim dışında ve haberim olmadan AKP’ye üye kaydedilmişim." dedi. Özçelik, TC kimlik numarasıyla yapılan sorgulamada, 20 Ocak 2013 tarihi itibariyle AK Parti'ye üye olduğu gerekçesiyle, MHP’ye üyeliğinin düşürüldüğünü öğrendiğini belirtti. Duruma tepki gösteren Özçelik, "Bulaştığı rüşvet ve yolsuzluğu örtmek için 'paralel yapı' söylemine sığınan AKP, anlaşılan odur ki kendisi devlet içinde bir 'paralel yapı' kurmuştur.” şeklinde konuştu.

    Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Cemal Özçelik, "Bulaştıkları rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını da bahane ederek, kanun, kural, nizam tanımayan AKP, iyice azıtmış ve anayasayı ihlal eder hale gelmiştir." diye konuştu. Özçelik, "Kamu çalışanlarını devletin değil, hükümetin memuru haline getiren AKP, devlet kademelerine yerleştirdiği yandaşları vasıtasıyla insanların kişisel verilerine erişmekte ve bu verileri kullanarak işlem tesis etmektedir. Daha önceleri basında insanların isteği dışında AKP’ye üye yapıldığına dair haberleri okumuş, ancak bu kadarı da olmaz diyerek bu haberleri ihtiyatla karşılamıştım. MHP İstanbul İl Teşkilatımızın başlattığı üye kayıt kampanyası sırasında binlerce MHP’linin haberleri olmadan AKP’ye üye yapıldığı ortaya çıkmış, haber ulusal gazetelere de yansımıştı. Son olarak MHP Ortahisar İlçe Başkanlığımızın üye kayıt kampanyası sırasında benim TC kimlik numaramla yapılan sorgulamada, 20 Ocak 2013 tarihi itibariyle AKP’ye üye olmam gerekçesiyle, MHP’ye üyeliğimin düşürüldüğü anlaşılmıştır. Bugüne kadar MHP dışında başka hiçbir partiye üye olmadığım, hatta uzun yıllar MHP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı başta olmak üzere partimin çeşitli kademelerinde aralıksız görev yaptığım halde, isteğim dışında ve haberim olmadan AKP’ye üye kaydedildiğimi öğrenmiş bulunuyorum. İznim, onayım, haberim ve imzam almadan ele geçirdikleri kişisel kimlik bilgilerimle beni AKP’ye üye yapanlar öncelikle yargı ve sonra da Türkiye kamuoyu önünde hesap vereceklerdir. İnsanları istekleri dışında ve haberleri olmadan parti üyesi yapmak, hukuk tanımazlığın bir göstergesidir. Bulaştığı rüşvet ve yolsuzluğu örtmek için 'paralel yapı' söylemine sığınan AKP, anlaşılan odur ki kendisi devlet içinde bir 'paralel yapı' kurmuştur. Mahkeme kararlarını yok sayan ve kuvvetler ayrılığı ilkesini hiçe sayan AKP iyice azıtmış, nihayet işi anayasa ihlaline kadar vardırmıştır." ifadelerini kullandı.

    Kişisel verilen korunmasının anayasal güvence altında olduğuna dikkat çeken Özçelik, AK Parti’nin anayasayı ve yasaları ihlal ettiğini, kişisel hak ve hürriyetleri alenen tehdit ettiğini savundu. Bunu yapanların bir gün adalet önünde hesap vereceğini kaydeden Özçelik şunları söyledi: "Türk milleti, kendileri söz konusu olunca mahkemeden kaçan ve ama kendileri dışındakilerin hakkını ve hukukunu çiğneyen AKP’ye sandıkta dur diyecek, 'ben yaptım oldu', 'hak, hukuk ve kanun benim' diyenlerin saltanatına ilk seçimde son verecektir."