İZMİR (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, "Terör örgütlerinin ister iç destekçileri ister dışarıdaki efendileri ne yaparsa yapsınlar, kardeşliğimize asla ve asla zarar veremeyecektir" dedi.

AK Parti'nin İzmir'deki bayramlaşma ve aday tanıtım töreni, Adnan Menderes Havalimanı VIP çıkışındaki alanda yapıldı. AK Parti'nin İzmir milletvekili adayları, törende tek tek tanıtıldı.

Törene İstanbul'dan eşi Semiha Yıldırım ile gelen eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da partilileri selamladı.

Vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Yıldırım, terör örgütü PKK'nın bayramda kan akıtmaya devam ettiğini belirterek, "Biz daha şehitlerimizin acısıyla yaşarken kahpe ve kalleş terör örgütü, bayram demedi kan akıtmaya devam etti. Kahpe terör örgütü şunu bilmelisin ki bu vatanın 780 bin kilometrekare vatan toprağının her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Dedelerimizden, atalarımızdan bize emanet bırakılan bu mübarek toprakları asla ve asla kimsenin bölmesine, parçalamasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz yolları, insanımız, vatandaşlarımız, hemşehrilerimizle kucaklaşsın, buluşsun diye yaptık ama hain terör örgütü ne yapıyor, yolları bombalıyor, yolları kapatıyor. İnsanların hayatına kastediyor ama herkes şunu bilmelidir ki bu millet, bu devlet tarih boyunca şer güçlerle mücadele etmiş ve her seferinde de bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini sağlamayı başarmıştır. Terör örgütlerinin ister iç destekçileri, ister dışarıdaki efendileri ne yaparsa yapsınlar kardeşliğimize asla ve asla zarar veremeyecektir."

İzmir'in tarihi bir gün yaşadığını anlatan Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'de ve İzmir'de tekrar destan yazacaklarını ifade etti. 

Yıldırım, İzmir'i herkesin hayalindeki şehir haline getirmeye, kenti tekrar fuarlar şehri yapmaya, Türkiye'nin ekonomisinin kalbi haline getirmeye ve yeşilliğin alabildiğine yer aldığı yaşanabilecek kent haline getirmeye ant içtiklerini bildirdi.

Binali Yıldırım,  "Gün artık bugün sorumlu arama, hesap sorma, suçluluğu üleşme günü değildir. Bugün tekrar İzmir için hayatını, canını ortaya koyan şehitlerimizi şükranla yad etme günüdür. Bize düşen görev bu güzel şehre beşincilik yakışmaz, İzmir'e ikincilik yakışır. 34 İstanbul, 35 İzmir projesi. Artık İzmir'in kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına 35 gün boyunca bize uyku, istirahat haram. Hemşehrilerimizle bir olacağız, beraber olacağız. onların gönlüne girmeyi muhakkak başaracağız" dedi.

Yıldırım, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Rakip partinin milletvekillerinden bir tanesi demiş ki 'Bakan İzmir'e hangi yüzle geliyor'. Bakan İzmir'e eserleriyle geliyor, eserleriyle. İzmir'in her köşesine bakın eserlerimizi göreceksiniz. Sadece bir tanesini söyleyeyim. Konak tünelini yaptırmamak için ellerinden geleni arkalarına koymadılar ama siz de biliyorsunuz tüneli açtığımızda en önce onlar geçtiler. Varsın olsun. Bizim hizmetimizde particilik yok. Hangi partiden olursa olsun 4 milyon İzmirli bizim kardeşimizdir. Bize oy versin, vermesin hizmetimiz hak içindir, halk içindir, bütün İzmir içindir. Hep böyle yaptık bundan sonra da böyle yapacağız. İlk günkü heyecanla size bir denizci tabiriyle ilk günkü aşkla 'funda bismillah' diyor iş başı yapıyoruz."

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise coşkularının çok büyük olduğunu ancak yüreklerinin şehitler nedeniyle sızladığını ifade etti.

Şehit babası Diyarbakırlı Celal Pekdaş'ın da bundan sonra kan akmaması için kendilerine destek amacıyla etkinliğe katıldığını belirten Delican, terörün kökünü kazıyacaklarını kaydetti.