Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Güneydoğu'da paralel devlet kurmak isteyen bölücü hainlerin oyununu bozan emniyet mensuplarının bugün değişik yaftalarla, suçlamalarla soruşturmaya tabi tutulması, gözaltına alınmasının, çözüm süreci safsatası ile PKK ile yapılan pazarlığın bir sonucu mudur?" diye sordu.

Selahattin Şenliler, yaptığı açıklamada, Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğu olarak nitelendirilen 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayını ortaya çıkaran polislere yapılan operasyonların her kesim tarafından endişeyle izlendiğini belirtti. Şenliler, "KCK ve PKK’ya karşı operasyon yapan, bunların ihanetlerini ortaya çıkaran, Güneydoğu'da paralel devlet kurmak isteyen bölücü hainlerin oyununu bozan emniyet mensuplarının bugün değişik yaftalarla, suçlamalarla soruşturmaya tabi tutulması, gözaltına alınması, çözüm süreci safsatası ile PKK ile yapılan pazarlığın bir sonucu mudur?" diye konuştu.
17-25 Aralık operasyonlarına komedi gibi bir takipsizlik kararı verildiğini vurgulayan Şenliler, "Hukukun tarafsızlığı ve bağımsızlığı herkese lazımdır. Gün gelir bugün ki sistemden siyasi rant çıkartma peşinde olanlar yarın kendilerini ifade vermek, yargılanmak gibi durumda bulabilirler. Hukuk herkese lazımdır. Bana göre, sana göre hukuk anlayışı olmaz. Üzerinde oynanmayacak sulandırılmayacak en önemli müessese evrensel hukuk kurallarının işlediği bireysel hak ve özgürlüklerin teminat altında olduğu, bugün ben bu grevi yapıyorum ama yarın başıma ne gelir diye olaylara kuşkuyla yaklaşan kamu görevlilerinin her tülü şüpheden endişeden, korkudan uzak olarak evrensel hukuk normları içerisinde görev yapmaları gerekir. Siyasilerimizde şunu iyi bilmelidir ki insanları kendilerine itaat etmeleri için küçülten idareciler zamanla küçük insanlarla büyük işlerin yapılamayacağını anlarlar. Bugün yaşadığımız hadiseleri ve ülkenin başında bulunan ‘Emevi fitnesinin’ bu şekilde değerlendirmesi ve tarihimizden, geçmişimizden, medeniyet dünyamızda yaşadığımız acı tecrübelerden ders almak gerekir." şeklinde konuştu.