Hak ve Özgürlükler Partisi'nin (HAK-PAR) yapılan 6. Olağan Büyük Kongresi sonrası yönetime seçilenler belli oldu. 'Federal Çözüm, Özgürlük ve Demokrasi' şiarı ile yapılan kongrede yönetime seçilenler açıklandı.

Parti Meclisi'ne şu isimler seçildi: Hasan Şeşeoğulları, İlhan Çetin, Fuat Karaarslan, Necati Bayram, Derviş Korkmaz, İbrahim Polat, İhsan Çoban, Arif Sevinç, Sevda Kokum, Ahmet Erdoğan, Gökhan Tarhan, Derya Burkay, Osman Sarıtaş, Mustafa Taşcı, Ali Reşat Öztürk, Sait Demir, Abdulmenaf Kıran, Şinasi Şahin, Haluk Öztürk, Mehmet Ali Keştan, Hüseyin Özdemir, Yusuf Servan Kızıl, Azat Atmaca, Abdulkadir Demir, Düzgün Kaplan, Gülperi Sevim, Semra Arcan Gökçen, Yaşar Kilerci, Mehmet Baki Arslanargun, Bedri Işık, Latif Epözdemir, İsa Eskin, Nusret Güven, Siracettin Sarı, İhsan Durak, Abdullah Çelebi, Faik Kahraman, Turan İl, Muhlis Nurçin.

Disiplin Kurul asil üyeleri de şöyle oluştu: İsmet Kaya, Behçet Tektekin, Erdoğan Geyik, Başak Bayram, Ahmet Cemil Arcan, Celal Deniz, Belgin Polat.

HAK-PAR, kongrede şu kararları aldı: "Kongremiz, bir süre önce IŞİD adlı terör örgütünün Güneybatı Kürdistan’da Kobani yöresine karşı başlattığı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınar, Kobani halkımızın yiğitçe direnişini selamlar ve Güneybatı Kürdistan halkımızın haklı taleplerini destekler, Türk hükümetinin Kobani’ye yardım için bir koridor açmasını ister, Güneybatı Kürdistan’daki mücadelenin başarısı için yurtsever güçlerin birliğinin önemini belirtir.

Kongremiz, bir süre önce IŞİD adlı terör örgütünün güney Kürdistan halkımıza, özellikle Şengal yöresine yaptığı alçakça saldırıyı şiddetle kınar, bu nedenle Şengal Êzidî Kürt halkımızın uğradığı büyük acıları paylaşır; Kürdistan Bölgesel Yönetimini destekler ve bir an önce Şengal’in tümüyle özgürleştirilip göçmenlerin yurtlarına dönmelerini diler."