CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Kanıtlı, belgeli hırsızlık yapanlar, rüşvet alanlar suçsuz ve itibarlı insanlar, hırsızlığı, rüşveti yakalayan, belgeleyen, ortaya çıkartan polis ve hukuk adamları suçlu ve hainler. Ve şuanda da tutuklular.” dedi.

Koç, CHP MYK toplantısı devam ederken gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Koç, “AKP’nin 12. yılında getirdiği Türkiye manzarası kısaca şu; kanıtlı, belgeli hırsızlık yapanlar, rüşvet alanlar suçsuz ve itibarlı insanlar, hırsızlığı, rüşveti yakalayan, belgeleyen, ortaya çıkartan polis ve hukuk adamları suçlu ve hainler. Ve şuanda da tutuklular. Benzerlerini nerede gördük? Daha önce deniz feneri olayında gördük. Hırsızlığı belgeleyen, ortaya koyan, üzerine giden hukuk mensupları tutuklandı.” dedi.

“Rüşvet veren bakanları bir bir satın alan yeni yetme veletler aslında hayırsever insanlar.” diyen Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Suçu filan haşa yok onların. Ama eski Başbakanın sınıf arkadaşı taşeronluktan müteahhitliğe yükselen kişinin inşaatında asansörle düşüp ölen 10 işçi kendi kendini öldürmüş oluyorlar ve suçlu oluyorlar. Türkiye manzarası bu. Aracı vakıflarla ailecek rüşvet alanlar, arazi parselleyip kapatanlar makbul ve itibarlı insanlar Türkiye’de. Soma’da can veren 302 emekçi, maden işçisi önemsiz, üzerinde bile durulması, durulmazsa bir süre sonra unutulacak türden olaylar olarak alınıyor. Yani her şey, her kavram sayelerinde tersyüz olmuş durumda. Haram kalktı artık her şey mubah, her şey helal oldu bu adamlar için. Batıl geldi hak ortadan kalktı, hak kavramı boşa çıktı. Hukukta saltanatın heybesine maalesef son kararla girdi. Bu manzara karşısında meydanlara toplanıp beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurlarda şarkısını söyleyen insanlar, inanarak söyleyen insanlar birazda sizlere ithaf olunur bu yarattığınız manzara. Türkiye’nin geldiği son durumu ifade etmek istiyorum.”