Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, medyaya yansıyan yeni bir siyasi oluşum içinde olduklarını doğruladı. Bal, "Yeri, zamanı geldiğinde açıklayacağız. Bu, yansıdığı için saklamakta bir beis yok. Partileşme noktasına geldi." dedi.

Meclis’te gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, kendilerinin uzunca süre bir çalışma içinde olduklarını aktararak "Yeri, zamanı geldiğinde açıklayacağız. Bu, yansıdığı için saklamakta bir beis yok. Partileşme noktasına geldi." ifadelerini kullandı. Türkiye’de hukukun tesis edilmesi için partilerin birbirlerine düşmanca bir yaklaşım içinde olmaması gerektiğini kaydeden Bal, yeni kurulacak partinin detaylarını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Din ve Atatürk üzerinden siyasetin sona ermesi gerektiğini vurgulayan Bal, "İşte biz bunun için demokrasiye inanan, şeffaflığa inanan, hukuk devletine inanan herkesle el ele, hiçbir ayrımcılık yapmadan, merkezin sağında fakat solu da kucaklayan bir şekilde yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu. Alevi’si ile Sünni’si ile, Kürdü ile Türkü ile, ülkücüsü, dindarı ile kendilerine yönelik ciddi bir muhabbetin olduğunu belirten İdris Bal, partinin genel başkanın kim olacağı sorusuna "Efendim, birbuçuk-iki yıldır bu çalışmanın önderliğini, liderliğini ben yapıyorum. Ama buradaki liderlik, biz geçmişteki liderlikten ağzı yanan insanlar olarak istişare diyoruz." dedi.

BAL: 2015’E GİREMEYEN BİR HAREKET YAŞAYAMAZ

"2015’e giremeyen bir (siyasi) hareket yaşayamaz" diyerek Haziran’da yapılması öngörülen seçimlere partiyi yetiştireceklerini ifade eden İdris Bal, partiye destek veren milletvekilleri, parti ismi, amblemi gibi detayları daha sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını aktardı.

Herkesi kucaklayacaklarını ifade eden Bal, sadece radikal unsurlara kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Basına açıklama yapmadan hemen önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İdris Bal, uzun süredir farklı kesimlerle istişareler yaptıklarının altını çizdi.