CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kadın kahkahasına dair sözleri ile ilgili gelen tepkilere yönelik açıklamasını eleştirdi. Konuyu yazılı bir açıklamayla değerlendiren Öz, "Kadının kahkahasını iffetsizlik belirtisi sayanlar, her gün inkârla ve yalancılıkla yolsuzluğa kol kanat gererken hangi iffetten bahsediyor?" diye sordu.

Öz, dün söylediğini bugün unutmuş gibi yapan, özellikle 17 Aralık sürecinde hemen her hafta söylediği sözden dönen Bülent Arınç'ın yalanla yürüyen bu hükümet gemisinde asıl gündemi saptırmaya kalkmamasını istedi.

"Türkiye, tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk dalgasıyla sarsılmaya devam ederken, kadınlara rol biçmeye cüret eden Arınç, önce partisinin içine düştüğü yolsuzluk çarkının hesabını versin." diyen Öz, şöyle devam etti: "Arınç, her yeni açıklamasıyla gaflarını büyütüyor, yanlışında ısrar ediyor ve ilerlemiş yaşıyla fantezi kurup duruyor. Kadınların tatile nasıl ve kiminle gideceğine, direğe, şuna buna kafa yoracağına, hükümetinin pislik içinde çırpınan yolsuzluk dosyalarına kafa yorsun. Devlet yönetiminde iffetin ölçütü dürüst ve adil yönetim, yalana, hırsızlığa ve yolsuzluğa bulaşmamış lekesiz bir iradeden geçer. Bülent Arınç, iffetin ölçüsünü kadının kahkahasında değil, ayakkabı kutularında, çöken adalette, ihale rüşvetlerinde, kişiye özel çıkan yasalarda arasın. İnkârla, yalancılıkla ve o gün başka bugün başka konuşarak, rüşvete kol kanat gerenlerin düzeninde kadınların kahkahası, Arınç'ın boş boş ağlamasına elbette üstün gelecektir. Kadının ne giyip ne yapacağı, nerede nasıl davranacağı, AKP’nin hiç dinmeyen gündemi oldu. Şimdi Arınç’ın denediği şey, yolsuzlukla çalkalanan Türkiye’de, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bunu açığa vurmak ve gündemi karıştırmaktan ibarettir. Arınç, ilerlemiş yaşıyla illa ki kadınlarla ilgilenmek istiyorsa, kadınların kahkahasına, kiminle tatile çıkacağına karışmasın. Önce kadına uygulanan şiddete, ayrımcılığa, çocuk yaşta zorla evlendirilen kızlarımızın çığlığına, yoksul kadınların durumuna, kadının istihdam sorununa çözüm arasın."