Gazzeli 26 yaralı ve beraberindeki refakatçiler, Ankara’dan kalkan askeri uzakla bugün akşam İstanbul’a getirilecek. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da yaralıları karşılayacak.

    Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre; ambulans donanımı sağlanan C130 tipi askeri uçak bugün saat 07.05’de Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan ayrılarak 09:15’de Tel-Aviv’e iniş yaptı. Gazzeli yaralılar ve refakatçilerini taşıyan uçağın bugün 19.30 sularında Sabiha Gökçen Havalimanı CIP Kapısı Genel Havacılık Bölümü gelmesinin beklendiği kaydedildi.

    Yaralılardan 12’sinin Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi, 14’ünün Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınacağı belirtildi. Yaralıların 10’u ortopedi, 6'sı genel cerrahi, 4'ü beyin cerrahi 4'ü plastik cerrahi tarafından değerlendirilecek.

    Yaralıların sevki için 30 adet ambulans ve 3 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) timi görev alacak. Yaralı refakatçilerinin konaklama, ulaşım ve yemek ihtiyaçları Pendik Belediyesi’nce sağlanacak olup Gazzelilerin iletişimi için 9 tercüman görevlendirildi.

    Ayrıca, 18 Ağustos günü Ankara’da hayatını kaybeden Abdallah Gamal Abd Raboh ve refakatçisi de söz konusu askeri uçakla Gazze’ye ulaştırıldı.