AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yarımcısı Abdulhamit Gül, "2015 seçimlerinde de ekonomik istikrarın devamı için sivil ve yeni anayasaya ihtiyaç var." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yarımcısı Abdulhamit Gül, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muş'a geldi. Bitlis'ten karayoluyla Muş'a gelen Abdulhamit Gül, ilk olarak Muş Valiliği, Belediye Başkanlığını ziyaret etti ve daha sonra iş adamlarıyla görüştü.
İş adamlarıyla görüşmesinde Gül, bölgenin 30 yıldır yaşamış olduğu terör olaylarına değinerek şunları söyledi: "Bölgemizin özellikle terörle son 30 yıldır yaşamış olduğu hadiseler, ekonomik olarak kalkınmasının önündeki en büyük önlem. Hakkâri’yi, Şırnak’ı hükümetimizin yapacağı bir havaalanı yatırımını bile müteahhitleri tehdit eden işte inşaatları, şantiyeleri bombalayan ve tehdit eden olaylar bölgeye yapılacak yatırımları engelliyor. Ama çözüm süreciyle başta bu bölge halkına olmak üzere bütün Türkiye ekonomisine katkı sunacak."

Çözüm sürecinin sosyal, siyasi ve ekonomik katkıları olduğuna ifade eden Gül, "Çözüm sürecinin sosyal, siyasi etkileri olduğu kadarıyla ekonomik katkıları da bölge halkına olacak. Bu nedenle ben bu güzel gelişmelerin devam edeceğine inanıyorum. Önümüzdeki 2015 seçimlerinde de ekonomik istikrarın devamı için sivil ve yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu iş adamlarımız da mutlaka yaşıyorlardır. Bunun da yeni ve sivil anasayada ekonomik olarak da önümüzdeki demokratik olarak da engelleri tamamen kaldırılması hususundaki reformlara yol açacaktır." diye konuştu.

TÜMSİAD Muş Şube Başkanı Murat Meriç ise Gül’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölgede ağırlıklı olarak tekstil ile alakalı üretim düşündüklerini ifade eden Meriç, "Muş küçük bir memleket. TÜMSİAD’ın genel yapısı çözüm sürecine önem verdiği için burada faaliyet yapabilirsek bu bağlamda bir katkı ve destek sağlamış oluruz. Küçük yerlerde bürokrasi, siyaset, ekonomi ile uğraşan iş adamlarının barışık olması çok önemlidir." şeklinde konuştu.

TÜMSİAD Muş Şube Başkanı Meriç, Gül’e Kur’an-ı Kerim ve Muş lalesini temsil eden fotoğraf hediye etti.