Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), Ramazan Bayramı sebebiyle bayramlaşma başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP PM üyesi Faruk Demir, bayramlaşmaya gelen siyasi parti heyetlerini ağırladı.

Demokrat Parti (DP), bayramlaşma için CHP'ye geldi. Bayramlaşmada, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, "Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacaksın." açıklaması gündeme geldi. Bu açıklamaya DP ve CHP'liler tepki gösterdi.

CHP PM üyesi Faruk Demir, Cennet'in anaların ayağının altında olduğunu hatırlattı. Kadının yüzde 51, erkeğin ise yüzde 49 olduğunu dile getiren Demir, çünkü kadının doğurduğunu ifade etti. Başbakan Yardımcısının kadınların nasıl ve nerede güleceğini söylediğini aktaran Demir, "Kadınlar niye erkeklerin nerede güleceğine karar vermiyorlar? Madem ki eşitiz, madem ki Adem ve Havva'dan geldik, madem Allah katında hepimiz biriz; niye o zaman kadınlar erkeklerin nasıl yürüyeceğine ne giyileceğine karar vermiyor da hep erkekler veriyor. O zaman demokrasiyi nasıl tesis edeceğiz. O zaman Allah katında hakkı ve hukuku nasıl tesis edeceğiz? Bu anlayış bugün ülkemizi yönetiyor, yarın da başka makamları." diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise bu düşüncenin bir süre sonra kadınların evden çıkmasını yasaklayacağını, kadının sosyal, kültürel her türlü hayattan çekilip evinde, dört duvar arasında kalacağını ifade etti. Bu açıklamalar üzerine DP Kadın Kolları Genel İdare Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Çatmakaş, "Onun bu cümleyi söylemesinden sonra bütün kadınlar kahkaha atacak. En güzel cevap böyle olur." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ise "Bütün kadınlar 10 Ağustos'ta sandık başında bir kahkaha atsın, yüksek sesle. Güzel olur, oylarını atarken arkadan bir kahkaha sesi gelsin oylarını da atsın. O çok önemli bir şey gerçekten." dedi. Partiler arası bayramlaşmanın ardından ise CHP Genel Merkezi lobisinde örgüt ve vatandaşlarla bayramlaşma gerçekleştirildi.