Katalon yönetiminden üst düzey bir yetkili, Madrid’in Katalon bölge yönetimine müdahale etmesi halinde Katalon yetkililerinin Madrid’in emirlerine itaat etmeyeceğini söyledi.

Katalonya Dışilişkiler sözcüsü Raul Romeva Merkezi hükümletin Catalon halkının iradesine karşı hareket ettiğini söyledi.

İspanya Dışişleri Bakanı Mariano Rajoy Katalon bölge hükumetini görevden alma ve Katalon parlamentosunun hürriyetlerine kısıtlama getirmeyi planladıklarını söyledi. İspanya parlamentosunun Cuma günü toplanarak, hükümletin aldığı kararları ve yeni mahalli seçim teklifini onaylayacağı belirtildi

Katalon parlamentosunun bu duruma cevap vermek için Perşembe günü toplantı yapacağı kaydedildi.

Katalonya hükumet başkanı Carles Puigdemont Merkezi hükumetin Katalonya yönetimine müdahalesinin Avrupa Birliğinin demokrasi sağlığını sorgulatacağını söyledi.

Romeva bugün katıldığı bir televizyon programında "Bu durumda Avrupa Birliği, AB demokrasisi nasıl yaşayabilir ve bunun olmasına izin verilirse ona nasıl inanılabilir" gibi ifadelerle Merkezi hükümletin Katalonya bölge yönetimine müdahalesine karşı tepkisini vurguladı. Puigdemont, Katalon halkının ve anayasasının bunun olmasına müsaade etmeyeceğini kaydetti.