CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İçişleri Bakanlığı’nın 2016 yılı için AK Parti'nin eski İzmir Milletvekili İsmail Katmerci'nin kurucusu olduğu Katmerciler A.Ş.'ye 10 milyon liralık TOMA siparişi verdirmesi üzerine İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yazılı soru önergesi verdi.

Katmerciler Şirketi’nin son dönemde brüt kârını yüzde 169, net kârını yüzde 120, gelirini ise yüzde 85 artırdığı belirtilen önergede, Erdem, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “İç güvenlik politikalarınızın amacı rant sağlamak mıdır?” diye sordu.

CHP’li Erdem’in önergesinde şu sorular yer aldı:

Bahsi geçen haberlerde yer alan Katmerciler Şirketi’ne 10 milyon liralık TOMA siparişi verilmesi hususunda ne düşünüyorsunuz? Siyaset iktidarınız için bir zenginleşme aracı mıdır?

Firma, bugüne kadar Emniyet Müdürlüğü’yle kaç anlaşma yapmıştır? Bu anlaşmaların bütçesi nedir? Bu anlaşmalarla Katmerciler Şirketi’nin hisselerinde ne kadarlık bir artış hedeflenmiştir?

Katmerciler’e savunma sanayi ve güvenlik kuvvetleri için verilen başka siparişler var mıdır? İlgili şirketin Türkiye genelinde kaç fabrikası bulunmaktadır?

Firmanın İçişleri Bakanlığı ile 2014 Ekim ayında 65 adet TOMA için 13.68 milyon euro ve Kasım ayında da 50 adet TOMA için 11.78 milyon euro olmak üzere toplam 115 TOMA için 25.46 milyon euroluk sözleşme imzaladığı haberleri doğru mudur?

Katmerciler Şirketi’nin 2013 yılında 7,9 milyon lira zararla kapattığı ve 2014 yılının ilk aylarında şirketin öz kaynaklarını %50’den fazla artırdığı dikkate alınırsa, iç güvenlik politikalarının bir amacının da rant sağlamak olduğu söylenebilir mi?