CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu göreve seçildikten sonra Meclis’te yaptığı ilk konuşma için “Yapılan konuşma AKP Grubu’nda yaptığı konuşmadan farksız. Böyle bir konuşmayı bir cumhurbaşkanından hiç ama hiçbir zaman beklemiyordum.” dedi.

TBMM’de Yasama Yılı’nın açılış resepsiyonuna katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü konuşmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, böyle bir konuşmayı hiçbir zaman beklemediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Ben daha nitelikli, entelektüel derinliği olan, evren bakışı olan bir konuşma bekliyordum. Ama yapılan konuşma AKP Grubu’nda yaptığı konuşmadan farksız. Veya üçüncü sınıf bir politikacının bir mahalle kahvesinde yaptığı konuşma. Böyle bir konuşmayı bir cumhurbaşkanından hiç ama hiçbir zaman beklemiyordum.” ifadelerini kullandı.

‘BÖYLE BİR KONUŞMA HİÇ BEKLEMİYORDUM’

Cumhurbaşkanı denilen bir kişinin olaylara biraz tepeden bakması gerektiğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Kalkmış yoldan, köprüden, şundan bundan bahsediyor. Unuttuğu bir şey vardı. Acaba bir ara hatırlatayım mı, diye içimden geçirmedim değil. Buzdolabı üretiminden de bahsedecekti. Ortaçağ ürünü olan, buzdolabı. Yani, böyle bir konuşma hiç beklemiyordum.” şeklinde konuştu.