CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı makamının sıcak siyasetin yeri olmadığını söyledi.

Giresun Belediyesi tarafından Meydan Parkı’nda verilen iftara katılan Kılıçdaroğlu, belediye binasının balkonundan yemeğe katılan vatandaşlara hitap etti. Türkiye’nin daha güzel bir yönetime ihtiyacı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Barışçı bir yönetime, huzura, kavgadan uzak bütün komşuları ile kucaklaşan, Türkiye’nin beraber yaşamaya ihtiyacı var. Bunun için ilk önemli adımı 10 Ağustos’ta atacağız. Huzur için, barış için bilge bir insanı seçmek için sandığa gideceğiz.” dedi.

Türkiye’den dünyadaki itibarının kalmadığını savunan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Eskiden Ortadoğu’da bir şey olduğunda herkes Türkiye’ye bakardı. Şimdi kimse bizim kapımızı çalmıyor. Tamamen dışlandık. Oysa Ekmeleddin İnsanoğlu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda pek çok ülkede ağırlığı olacaktır. Sadece bizim ülkemize değil, Ortadoğu’ya da barış getirecektir. İnsanoğlu’na sadece biz ihtiyaç duymuyoruz. Ortadoğu da, AB’de, Amerika, Rusya da ihtiyaç duyuyor. Çünkü istiyorlar ki, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil edecek cumhurbaşkanının ağırlığı ve saygınlığı olsun. Biz onun saygınlığını güveniyoruz.”

Cumhurbaşkanın sıcak siyasetin içerisinde olmaması gerektiğini dile getiren CHP Genel Başkanı, “Siyaset, siyasi partilerin işidir. Bizim işimizdir. Benin, Erdoğan’ın, Bahçeli’nin işidir. Siyasetin yeri de Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Ama cumhurbaşkanlığı makamı sıcak siyasetin yeri değildir. O cumhurbaşkanı dediğimiz kişi sıcak siyasetin içine girmez. A partisini tutmaz, B partisini dışlamaz. Bütün siyasi partileri kucaklar.” şeklinde konuştu.