Diyarbakır Valiliğ'ini ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak, kentte çıkan petrolden pay verilmesinin, yerel imkanların kullanılmasına vesile olacak bir talep olduğunu söyledi. Kışanak," Kastettiğimiz şey şudur. Yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları arttı. Bu konuda ekonomik kaynakların artırılması gerektiği yönündeki bir taleptir." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Vali Mustafa Cahit Kıraç'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Kışanak, Büyükşehir Yasası'nda yeraltı, yerüstü zenginlikleri, kum ocağı ve taş ocaklarının merkezi hükümetin yetkisine bırakıldığını söyledi. Bunun eksik bir düzenleme olduğunu ifade eden Kışanak," Bu kente ya da başka bir kentte İstanbul'da İzmir'de ya da Konya'da halkın seçtiği yerel yönetimlerin bu konuda bir iradesinin katılımı ve katkı payı alma hakkını ifade eden bir söylemdi. Böyle anlaşılması daha doğru diye ifade ediyorum." diye konuştu.
Diyarbakır'ın çıkarlarının her şeyin üzerinde olduğunu anlatan Kışanak, bu görevi en iyi şekilde ifa etmek için büyük bir gayret içerisinde olacaklarını belirtti. Kışanak, valiliğin kendilerine gerekli desteği sunacağına umut ettiklerini ifade eden Kışanak, yerel yönetimlerin ülkenin bir yönetim mekanizması olduğunu kaydetti. Kışanak,"Umut ediyorum aynı yaklaşım ve anlayışla merkezi hükümetin kentimizdeki temsilcisi olan ve yerel yönetimle kolaylaştırıcı, destek olucu, birlikte sorun çözücü yaklaşımı ortaya koyacak bir yönetim anlayışıyla karşılaşırız. Böyle olacağını da biliyoruz. " ifadelerini kullandı.

Vali Kıraç ise Kışanak'a yeni görevinde başarılar diledi. Eş başkanları tebrik eden Kıraç," Diyarbakır Valiliği olarak, büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere ilimizdeki aktörlerle birlikte Diyarbakır'ı daha iyi günlere götürmek için gayret göstereceğimizi ifade ediyorum. Kendilerini tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.