CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon görüşmeleri çerçevesinde dile getirdiği ‘masadan kaçtılar’ sözlerine "Valla Allah çarpar." diye tepki gösterdi.

Habertürk TV’de soruları cevaplayan Haluk Koç, Davutoğlu’nun dün söylediği ‘CHP de, MHP de hükümetten kaçtı. Şimdi bunlar gelip terörle mücadelede nasıl bir talepte bulunabilirler. Sorumluluğu almaktan kaçındılar’ hatırlatmasına şu karşılığı verdi:
“Valla nezaketimi önce korumaya çalışıyorum. Siyaseti gerginlikten uzak bir mecrada sürdürme politikamızı aynen korumaya çalışıyorum. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun çizdiği çizgiye uymaya çalışıyorum. Ama Sayın Davutoğlu’na da bu sözleri yakıştıramıyorum. Çünkü o gerçekleri birebir, yine partimin görevlendirmesiyle o heyetin içinde görev alan bir arkadaşım koalisyon görüşmeleri sırasında, temmuz ve ağustos ayı başlarında Türkiye’nin girdiği kısır döngüyü görerek, Cumhuriyet Halk Partisi elinden gelen tüm samimiyeti milletin gözünün önünde sergiledi. Sayın Başbakan şimdi bunları söylüyor. Yani o dönemde bir hükümet çıkarılamamasının faturasını dolaylı olarak CHP’ye de yüklemeye çalışıyor. Valla Allah çarpar. Çünkü bütün gerçekler ortada, tutanaklar ortada. Biz o masanın ketumiyetine bağlıyız, saygılıyız orada konuştuklarımıza. Ama Sayın Başbakan bu şekilde tahrif eder ise bütün gerçekleri, tavırları, nasıl vesayet altına girdiğini, son dakikada intihar mı edeceksin kardeşim sözünden sonra nasıl koalisyon kurmaktan kaçıp bir seçim hükümetine yöneldiğini bunları açıklarız."

“MEYDANLARDA BU SAÇMALIKLARI YAPMAK ZORUNDA KALMAZDI”

Koalisyon görüşme tutanaklarını Davutoğlu’nun açıklamasını beklediklerini söyleyen CHP’li Koç, “Biz o samimiyete güveniyoruz dedim. Ama kalkıp böyle seçim meydanlarında demin söylediğim gibi, tıpkı dış politikadaki hamaset söylemleri gibi, yaşananları çarpıtma gibi, CHP’yi suçlama gibi bir silaha sarılır ise bunu Başbakan'ın alnına yapıştırırız. Burada çok açık söyleyeyim bakın, Sayın Davutoğlu koalisyon kurulamamasını CHP üzerinden istismar eder noktaya geliyor. Yanılıyor. Sayın Davutoğlu irade koyamamıştır. Sayın Davutoğlu vesayet altında o görüşmeleri yapan bir lider görüntüsü vermiştir. Bunları söylüyorum, hiç üzülmesin, darılmasın.” ifadelerini kullandı.

Haluk Koç değerlendirmesine şöyle devam etti: “Sayın Davutoğlu eğer Türkiye’nin içine girdiği bu kısır döngüyü aşmak için geniş tabanlı, o zaman da kullandığımız deyim olduğu için söylüyorum, gerçekten yüksek profilli bir reform hükümeti hem toplumsal kamplaşmayı giderecek hem bu toplumsal huzursuzluk noktalarında Türkiye’yi rahatlatacak, ekonomik açıdan Türkiye’nin önünü görmesini sağlayacak büyük meclis çoğunluğuna sahip bir hükümeti kurma noktasında Sarayı dinlemeyip irade koyabilseydi, bugün Türkiye birçok konuda çok daha güçlü olurdu, önünü de görebilirdi. Gereksiz bir seçime de sürüklenmezdi. Bu saçmalıkları da meydanlarda kendini kurtarmak için yapmak zorunda kalmazdı. Sayın Davutoğlu’na yakışmıyor. Benim saygım var ama bu şekilde tahrifata girerse, siyasi nezaket içerisinde söylenebilecek kelimeleri bulur, muhatabına ifade ederiz. CHP, ülkenin içine girdiği bu tabloyu gördü ve ön şart koşmaksızın neredeyse temel demokrasi ilkeleri konusunda herkesin birlikte mutabakat halinde, ortak davranabileceği noktaları ortaya koydu. O görüşmelerin sonunda kendi aralarında konuştuklarını açıklasınlar.” şeklinde devam etti.

“SAYIN DAVUTOĞLU TEZVİRATLARA SON VERSİN”

Başbakan Davutoğlu’nun meydanlarda 3 -5 kişiyi ya da kendilerinin hakim olduğu algı oluşturma noktasında kanallardan yaptığı bir takım tezviratlara son vermesini isteyen CHP Sözcüsü Koç, “Sayın Davutoğlu, hükümet kurulmaması için yukarıdan gelen talimata uymuştur ve Türkiye’nin bugün içinde yaşadığı kaosun da dolaylı olarak, vesayet altında bir lider görüntüsü verdiği için temel sorumlularından bir tanesidir.” dedi.