Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Gaziantep’te Eruslu şirketler grubunun fabrikasında çalışan işçilerle bir araya geldi.

Temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Eruslu fabrikasında çalışan işçilerle yemek yiyerek yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi verdi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ve AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci eşlik etti.

Kurtulmuş bu seçimin parti seçimi olmadığını belirterek, “Gaziantep Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi siz değerli kardeşimiz fabrikaların gelişmesinde büyük emek harcıyorsunuz Allah hepinizden razı olsun. Ülkeyi yönetenler olarak bu tür fabrikaların kurulmasına vesile olmak, hepimizin ortak hedefi daha güçlü bir Türkiye oluşturmaktır. Bu referandum bizim için çok önemli, bu seçim parti seçimi değildir, Türkiye’nin geleceğinin seçimidir. 67 yıldır bu sistemle yönetiliyoruz ama bu sistemin miadı doldu. Daha hızlı olmalıyız kararları etkin şekilde yapmalıyız bu da cumhurbaşkanlığı sistemiyle olur. Türkiye’de iktidarların ömrü 17 aydır. 3 aylık hükumetler var. 7 haziranda bunu yaşadık tekrar seçime gittik. Bundan sonra millet neye karar veriyorsa o olacak. Artık 17 aylık hükümet yok. Kurulamayan hükumetler olmayacak. Türkiye kısa süreli hükumetlerle vakit kaybetti. Vesayetler darbe yaparak bu ülkeye çok şey kaybettirdi. Bu müdahalelerin sebebi sistemin tıkanmasıdır. Bu anayasa değişikliğinde bir garanti madde koyuyoruz. Sistem kilitlenirse Cumhurbaşkanı ve meclis yeniden seçime gidecek. Bu darbeye karşı alınmış bir tekbirdir. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor. 5 yıldan 5 yıla seçim olacak. İlk sefer bu seçime dışarıdan müdahale eden davetsiz misafirler var. Hayır’ı destekliyorlar. Avrupa’nın bize yaptıklarını biliyorsunuz. Oradaki gazeteler Türkçe manşetlerinde Erdoğan’a hakaret ediyor. Hayır deyin diyor. Bu millet 16 Nisanda bütün bu oyunları bozacak" dedi.