AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, CHP İl Başkanı Halil Tokul ve MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Manisa Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç’i makamında ziyaret etti. Parti başkanlarının ziyarete aynı araç içinde gelip gitmesi dikkat çekti.
Manisa’da 3 siyasi partinin il başkanı Yenikapı ruhunu Manisa’da yaşatarak Tugay Komutanlığını ziyaret etti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası göreve başlayan Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç’in makamında gerçekleştirilen ziyarete AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, CHP İl Başkanı Halil Tokul ve MHP İl Başkanı Erkan Öztürk katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından parti başkanları Gürcan, Tokul ve Öztürk, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç’le komutanlık önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, “Bizler de Tugay Komutanımızı tekrar Manisa’da görmekten çok mutluyuz. Sayın başkanlarımızla beraber kendilerini ziyaret ettik. Hoş bir sohbet oldu. Askeriye bizim gözbebeğimiz. Askerlerimiz bizim gözbebeğimiz. Bizim evlatlarımız bu askeriyede. Biz de askerliğimizi yaptık. Askeriyeye gelecek en ufak bir leke bizleri çok üzer. Bizim anakuzularımızın olduğu yer. Biz her zaman onların yaptıkları mücadeleyi biliyoruz. Onlara hak ettiği değeri her zaman vermemiz gerektiğini biliyoruz. İl başkanlarımızla beraber bu ziyareti gerçekleştirmekten çok memnun olduk” dedi.
“Bugünkü tablo önümüzdeki süreç için bir adım olur”
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Halil Tokul ise böyle bir birlikteliğin siyasi süreç için bir adım olmasını temenni ettiklerini belirterek, “Kendisine hoş geldin dedik. Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmak zorundayız. Hiçbir siyasi düşünce cumhuriyetin temel kurumlarını zafiyete uğratacak bir uygulamalarda bulunmaması gerekiyor. Bizim temel siyaset anlayışımız; camiden, kışladan ve okullardan siyasetin uzak durması yönünde. Bugünkü tablo da bu anlamda bir adım olur. Önümüzdeki süreçte cami, kışla ve okullardan siyaseti uzak tutmak için ortak çalışmaların başlangıcı olur diye düşünüyoruz” diye konuştu. Tokul’un ardından konuşan MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk ise, “Bizim ortak değerlerimiz vardır. Vatan gibi, devlet gibi, bayrak gibi. Bu değerlerde siyasi parti gözetmeksizin her şekilde askerimizin vatanımızın devletimizin yanında olmak boynumuzun borcudur. Söz konusu vatansa bizim için gerisi teferruattır” dedi.
3 parti temsilcisi aynı araçta
Öte yandan 3 siyasi parti temsilcisinin ziyarete aynı araçla gelip, aynı araçla dönmesi ise dikkat çekti. CHP İl Başkanı Halil Tokul’un kullandığı araç içinde AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ön koltukta otururken MHP İl Başkanı Erkan Öztürk ise arka koltukta oturdu. Parti temsilcileri Türkiye siyaseti için bu tablonun örnek olacağı mesajını verdi. Direksiyona geçen CHP’li Tokul ise CHP’nin birleştirici güç olduğunu söyledi.