Meclis Yolsuzluk Komisyonu'nun MHP'li üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,
Türkiye'nin Cumhuriyet döneminden beri yaşamadıklarını son 12 yılda yaşadığını belirtti. Dedeoğlu, "Suçluları yakalayan suçlu oldu. Polis, hakim ve savcılar suçluyu buldukları için suçlandırılıyor. İktidar tamamen hukuku ele geçirdi. İstediği gibi at oynatıyor. Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde tamamen suçu örtbas etmek, suçu ortadan kaldırmak, suçu unutturmak için bir girişim yapılıyor." dedi. AK Parti'nin iktidarda kalmak için hep mazlumu ve ezilmişliği oynadığını, darbe yapılmak istendiği şeklinde kendisini hep mağdur durumda gösterdiğini belirten Dedeoğlu, şimdi yine aynısını yaptığını kaydetti.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınması ile ilgili konuşan Dedeoğlu, yolsuzluk komisyonunu AK Parti'nin kurmak ve gündeme getirmek istemediğini ifade etti. 6 ay MHP'nin önergesini gündeme alıp kabul etmediklerini, daha sonra baskılara dayanamayıp komisyonu kendilerinin kurduğunu hatırlatan Dedeoğlu, muhalefetin zamanında komisyona üye vermesine rağmen 64 gün AK Parti'nin üye vermediğine dikkat çekti. Üyeyi geciktirmeden dolayı bir zaman kazandıklarını belirten Dedeoğlu, "Böyle bir komisyon kurulup çalışmasına razı değiller. Bu komisyonun çıkartabileceği sonuçlara da razı değiller, çünkü hoşlarına gitmeyecek. Neden; ortada bir yolsuzluk ve rüşvet varsa bunun tek bir yolu vardır: Komisyon kurulur ve çalışmalar yapılır veyahut da suçlanan kişi savcılığa gider, mahkeme heyetinin karşısına çıkar, suçluluğu suçsuzluğu ortaya çıkar. Sonuç itibariyle de bütün kamuoyu da neyin ne olduğunun sonucuna varır. Bunu çalıştırmak istemiyorlar." diye konuştu.

"FEZLEKELERİ İNCELEMEK İÇİN MECLİS'E DİLEKÇE VERDİM"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce de bir adım atmayacaklarının gözüktüğünü dile getiren Dedeoğlu, MHP olarak komisyonun toplanması için bir taleplerinin olduğunu, salt çoğunluğu bulmalarına rağmen başkanın toplantıya gelmediğini ve diğer üyeleri de çağırmadığını kaydetti.

Kendisinin de Meclis ve Komisyon Başkanlığına bir dilekçe verdiğini ve komisyon üyesi olarak fezlekeleri okumak, incelemek istediği talebinde bulunduğunu anlatan Dedeoğlu, şimdi onun sonucunu beklediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı seçimleri öncesi böyle bir şeyi gündeme getirmek istemediklerini ifade eden Dedeoğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin rüşvet ve yolsuzluk olaylarını ortaya çıkarmak istemiyorlar. 4 tane bakanın basında yazıldığı gibi yolsuzluk ve rüşvet olaylarını ki biz temenni etmiyoruz böyle bir şeyin olacağına inanmak istemiyoruz ama böyle giderse demek ki bir şeyler varmış diyeceğiz kamuoyunda." şeklinde konuştu.

"HUKUKU ELE GEÇİRDİLER, İSTEDİKLERİ GİBİ AT OYNATIYORLAR"

Yolsuzluk ve terörle mücadele eden polisleri hedef alan sahur operasyonuyla ilgili bir soruya ise Dedeoğlu, "Türkiye 12 yıldan beri yaşadıklarını, bir Cumhuriyet döneminden beri yaşamadı. Bunları Adalet ve Kalkınma Partisi, Türk milletine yaşatıyor. Bunun tek bir açıklaması var: Suçluları yakalayan, suçlu oldu. Bir daha tekrarlıyorum suçluları yakalayan merciler suçlu oldu. Kim bunlar; ilk önce polisler. Alındı görevden, sürüldüler, 8 bin tane polis. Yazık değil mi bunlara, bunlar bu vatanın evladı değil mi, bunlar bu Türk milletinin evladı değil mi? Peki hakim ve savcılara ne oldu; onların da tamamı görevden el çektirildi. Onlar da suçluyu buldukları için suçlandırıldılar ve şuanda suçlu durumdalar. Türk milleti, Türkiye, 77 milyon bunları hak etmiyor." karşılığını verdi.

Yaşanılanların hiçbirinin olmaması gerektiğini, tamamen hukuku ele geçirdiklerini vurgulayan Dedeoğlu, istedikleri gibi at oynattıklarına dikkat çekti. "Hukukun bu kadar kolay teslim olmaması lazımdı." diyen Dedeoğlu, şöyle devam etti: "Türkiye'nin dört bir yanında yürekli, yiğit hakim ve savcılarımız var elbette, onları tenzih ediyorum. Ama hukuk bu kadar siyasallaşmamalıydı, bu kadar siyasallaşmasını gerektirecek bir şey yoktu. Yarın bir gün bu Türk hukuku, Türk adaleti bunlara gerek olacak. Eyvah diyecekler ama iş işten geçmiş olacak."

"TAMAMEN SUÇU ÖRTBAS ETMEK, ORTADAN KALDIRMAK, UNUTTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR"

AK Parti'nin hep mazlumu ve ezilmişliği oynayaraktan, hep kendisinin üzerinde iktidardan düşürmek anlamında, darbe yapmak anlamında kendisini mağdur durumuna çıkarttırdığını belirten Dedeoğlu, şimdi yine aynısını yaptığını kaydetti. "Suçluyu bulduysa senin bu polislerle, savcılarla, hakimlerle görevini yerine getirdiği için ne suçu olabilir?" diye soran Dedeoğlu, "Tamamen suçu örtbas etmek, suçu ortadan kaldırmak, suçu unutturmak özellikle bu cumhurbaşkanı seçimi öncesinde. Ama bunların hiçbiri fayda etmeyecek. Doğru bir tanedir, Türk milleti çok akıllı insanlardır, sonunda doğruyu bulacaktır. Asla bir etkisi olmayacaktır Cumhurbaşkanlığında, inşallah Ekmeleddin İhsanoğlu Köşk'e oturacaktır." diye konuştu.