Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, rehinelerin kurtulmasına sevindiklerini ama hükümetin bu konuda açıklama yapması gerektiğini belirterek, “'Kurtardık' deyip kenara çekilemezsiniz" dedi.
IŞİD'in elinde 101 gün rehin kalan ve kurtulan rehinelere ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Karslı yazılı açıklamasında, "Hem ailelerine hem de kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ancak bu konuda hükümeti kutlayamayacağız. Çünkü hükümet gelişmelerle ilgili halkı bilgilendirmeli. Hangi pazarlık yapıldı. Neden bu zamana kadar açıklama yapılmadı. Kurtarma eylemi neden uzun sürdü. Cevaplanmayan sorular var. 'Kurtardık' deyip kenara çekilemezsiniz" ifadelerine yer verdi.

“SINIRDAN GEÇENLER NE OLACAK?”

Türkiye'nin iki gündür yeni ve büyük bir sorunla karşı karşıya olduğunu da vurgulayan Karslı şunları kaydetti:
"Suriye'den üç günde sınırı geçenlerin sayısı 130 bini aştı.Tamam geleneklerimize göre ev sahipliğinin önemini anlıyoruz. Kucak açılmasını, insani destek verilmesini onaylıyoruz. Ama bütün bunlar planlı ve programlı yapılmalı. Önümüz kış, tüm bu insanları nerede barındıracaksınız? Sınırı açarken bir program yapmazsanız şimdi olduğu gibi kimin nerede olduğunu bilemezsiniz. Acilen önlem alınması lazım."