ANKARA (İHA) – MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, “Hükümetin Olağanüstü Hal kararı alıp, Parlamento’ya gelmesi gerek. Bizde o zaman yetkili kurullarımızla görüşürüz. Baştan itibaren bu işin tamamlanmasıyla ilgili bir ihtiyaç varsa, o andaki değerlendirmelere göre karar veririz” dedi.
Günal, TBMM’de MHP Grup Yönetim Salonu’nda yabancı gazetecileri kabul etti. Günal, darbe girişiminde yaşananları gazetecilere anlattı ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Günal, Olağanüstü Hal’in uzatılmasına ilişkin soru üzerine, “Şu anda böyle bir şey gelmedi, sürede dolmadı. Ama aynı şartlarda ne yapıldığına bakacağız, henüz öyle bir şey yok. Hükümetin Olağanüstü Hal kararı alıp, Parlamento’ya gelmesi gerek. Bizde o zaman yetkili kurullarımızla görüşürüz. Baştan itibaren bu işin tamamlanmasıyla ilgili bir ihtiyaç varsa, o andaki değerlendirmelere göre karar veririz” dedi.
Akşener’in Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine ilişkin olarak Günal, “Parti organının yetkisi üyeleri ihraç etme yetkisi yoktur. Disiplin kurulu bağımsızdır. Mahkemeler nasıl hükümetten bağımsı z karar verirse, partinin Disiplin Merkez Kurulu üyelerle ilgili karar verir, savunmalarını alır, onların yapmış olduğu değerlendirmelerde ihraçlarına karar vermiştir. Partinin yetkili organlarına bizim onların üzerine değerlendirme yapmamız doğru değildir” ifadelerini kullandı.
Günal, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye getirilmesine ilişkin soru üzerine, "Felaket olacak" ifadelerini kullandı.