MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, iktidarın Kimse Yok mu Derneği'ne yönelik girişiminin kabul edilebilir, anlaşılabilir olmadığını belirterek bunun hukuki de olmadığını vurguladı. "Mutlaka bunun kamuoyunda bir karşılığı olacaktır." diyen Işık, "Kaybeden önce bu derneklerin yardımlarıyla hiç olmazsa hayata tutunan aileler başta olmak üzere bütün Türkiye kaybeder. En önemlisi de hükümet kaybetmiş olur." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) iktidarın Kimse Yok mu Derneği'ne yönelik yardım toplama hakkını elinden alma girişimini değerlendiren Işık, kamu yararına çalışan birçok dernekten birinin de Kimse Yok mu olduğunu ifade etti. Bank Asya ve Emniyet'te olduğu gibi bunda da intikam hissiyle iktidarın hareket ettiğini dile getiren Işık, Kurban Bayramı öncesi Türkiye'nin böyle bir kararla karşılaşmasının da muhtemel olduğunu ifade etti. "Bu doğru bir uygulama, yerinde bir uygulama değildir. Zamanlaması doğru değildir, manidardır." diyen Işık, "Eğer böyle bir dernek, şimdiye kadar yasalara aykırı bir faaliyete bulunduysa neden gereği yapılmamıştır? Neden şimdi böyle bir konu ihtiyaç olmuştur? Soru önergeleri ile bunlar sorulacaktır. Ben de soru önergesini bugün verdim." diye konuştu.

"Kaybeden önce bu derneklerin yardımlarıyla hiç olmazsa hayata tutunan aileler başta olmak üzere bütün Türkiye kaybeder. En önemlisi de hükümet kaybetmiş olur." diyen Işık, şöyle devam etti: "Şimdiye kadar dernekleri serbest bırakan hükümet, şimdi sadece bir dernek özelinde bunu sorguluyorsa; arkasından gelecek soru ve cevapları hazırlamış olması gerekiyor. Aynı hükümet, TÜRGEV gibi bugün kamu malının peşkeş çekilerek, bağış yapılarak belediye başkanlık adaylığı ve milletvekili adaylıklarının konuşulduğu bir vakıf hakkında bir faaliyette bulunmuyor da burda vatandaşa yardım eli uzatan bir yardım derneğine baskı yapmaya kalkıyorsa; bunun cevabını da hazırlamış olması lazım."

Sordukları soru önergelerinde TÜRGEV'in 142 adet taşınmaza sahip olduğu yönünde cevaplar verildiğini anlatan Işık, "Son yıllarda bu kadar zenginleşen bir vakıf, hangi amaçla korunuyor? Bunun üzerine gidilmiyor? Millet malının peşkeş çekilmesine dur denmiyor da tamamen vatandaşın kendi bağışladığı yardımlarla başka yoksul insanlara el uzatan bir dernek üzerinde operasyon yapılmaya çalışılıyor? Bu gerçekten kabul edilebilir, anlaşılabilir değildir; hukuki de değildir. Mutlaka bunun kamuoyunda bir karşılığı olacaktır. Kamuoyunda bu uygulamadan rahatsız olan vicdanlı birçok Türk milletinin değerli evladı, inanıyorum ki bu konunun cevabını hükümetten isteyecektir ve bekleyecektir." şeklinde konuştu.