MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, milletin gelecek 10 yılının AK Parti tarafından borçlandırma yoluyla rehin alındığını belirterek, “İstikrar denilen asıl esaret budur; borç gırtlağa dayandı.” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ‘Gelir ve Yaşam Koşulları’ araştırmasının 2013 yılına ait olan sonuçlarına dikkat çeken Recep Dumanlı yazılı değerlendirmesinde, borç yapısı içinde son 12 yılda kamu kesimi borçlarının 2 kat, özel kesim borçlarının 8 kat, vatandaş borçlarının ise 6,3 milyar TL’den 339,0 Milyar TL’ye yükselerek adeta patlama yaptığını, işin özetinin ister kamu kesimi, ister özel kesim, isterse vatandaş açısından bakılsın artık denizin bittiğini ve borcun gırtlağa dayandığını dile getirdi.

MHP’li Dumanlı, milletin gelecek 10 yılının AK Parti tarafından borçlandırma yoluyla rehin alındığına işaret ederek, “İşte istikrar denilen asıl esaret budur. Sonuç olarak, AKP’nin gelir dağılımı, yoksullukla mücadele ve istihdam politikaları iflas etmiş durumdadır. Yoksulluğun doğrudan 25-30 milyon insanı etkilediği, işsizliğin resmi kayıtlara göre 5 milyonu aştığı ve 12 yıldır gelir dağılımında hiçbir düzelmenin olmadığı bir Türkiye manzarası ortadadır. İnsanların yüzde 85’inin borçlara karşı son derece hassas hale geldiği, insanca yaşamak için gerekli olan dokuz temel şartın zar zor beşinin karşılandığı, eğitim, sağlık, iç ve dış güvenlik konularında bir çıkmaz içine girilen bir Türkiye manzarası ortada dururken aman istikrar bozulmasın demenin hiç bir anlamı yoktur. Bu şartlarda istikrar zaten yoktur zira artık ‘Borç gırtlağa dayanmış, alacaklılar kapıda beklemektedir’.” görüşünü aktardı.