MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 20 Mart 2014 tarihinde Niğde Ulukışla’da bir polis, bir asker, bir de sivil vatandaşı şehit eden 3 IŞİD mensubunun durumunu TBMM gündemine taşımıştı. Adalet Bakanı'na "Bu teröristler hangi cezaevinde?" diye soran Türkkan, "IŞİD mensubu 3 teröristin Konsolosluk çalışanlarımızın kurtarılması adına serbest bırakılması ihtimaller dahilinde midir?" sorusunu yöneltti.

    Aradan geçen 2.5 ayda Adalet Bakanlığı’ndan Türkkan’a bir cevap gelmedi. Ancak Cumhurbaşkanı’nın dün yapmış olduğu "Takas oldu veya olmadı! Neticede 49 vatandaşımız geldi. Velev ki böyle bir takas olmuş olsa bile ben şuna bakarım: Benim 49 vatandaşımızın karşılığı hiçbir şeyle değişmez." açıklaması akıllara Türkkan’ın bu önergesini getirdi.

    Sosyal paylaşım sitesi twetter hesasından Türkkan, "Adalet Bakanlığı'ndan gelen yanıt yok, ancak Sayın Cumhurbaşkanı önergeme 'Velev ki takas' diyerek kısmen yanıt vermiş oldu." dedi.

    Türkkan'ın 2.5 ay önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplaması istemiyle vermiş olduğu önerge şöyle:

"20 Mart 2014 günü Niğde Ulukışla’da Adana otoyolu Cebelli viyadüğünde IŞİD mensubu 3 terörist bir polis, bir asker bir de sivil vatandaşımızı şehit etmiştir. 11 Haziran 2014 tarihinde ise IŞİD terör örgütü Musul Konsolosluğumuzu basmış ve Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 49 kişiyi rehin almıştır. IŞİD’in konsolosluk çalışanları ile Niğde Ulukışla’da vatandaşlarımızı şehit eden teröristleri takas etmek istediği iddiası vardır.

Bu nedenle;

1-Niğde Ulukışla’da -Adana otoyolu Cebelli viyadüğünde 3 vatandaşımızı şehit eden teröristler hangi cezaevindedir?

2-Hükümetinize eli kanlı 3 teröristle konsolosluk personelinin takas edilmesi yönünde bir talep gelmiş midir?

3-Takas talebi gelmesi halinde tutumunuz ne olacaktır?

4-IŞİD mensubu 3 teröristin Konsolosluk çalışanlarımızın kurtarılması adına serbest bırakılması ihtimaller dahilinde midir?"