MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, terör örgütü PKK’nın, 12 yıllık AK Parti iktidarında hayli mesafe aldığını, sayısız taviz kopardığını belirterek, "İktidarının verdiği tavizler bu katiller güruhunu yumuşatmak şöyle dursun, daha çok azdırmıştır.” dedi.

AK Parti’nin içeride ve bölgede oynadığı tehlikeli oyun başlığı altında yazılı bir açıklama yapan Semih Yalçın, PKK’nın ulaştığı her menzilde bir sonrakine odaklandığını, toplumsal barış ve birlikte yaşama azminin biraz daha sona yaklaştığını ifade ederek, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sevk ve idare ettiği parti politikaları yüzünden kutuplaşma, kamplaşma, kin, nefret ve düşmanlığın arttığını söyledi.
MHP’li Yalçın, "Aynelarap(Kobani, Arappınarı) bahane edilerek Kurban Bayramı ve sonrasında PKK tarafından düzenlenen kanlı eylemler, Türkiye’de bir iç savaş ve ayrışma tehdidinin eskisinden daha büyük olduğunu ortaya koymuştur." dedi.

"KILDAN İNCE KILIÇTAN KESKİN BİR SIRATA GİRMEK ÜZERE…"

İktidarın bu tehdidi ortadan kaldırmak üzere bölücü terör örgütüne devletin gücünü göstermek, Kürt kökenli vatandaşlarla PKK arasına bir güven ve aidiyet duvarı örmek yerine çareyi yılana sarılmakta bulduğunu dile getiren Semih Yalçın, şöyle devam etti: "Milletimiz, kimselere vermeyeceği bir takım yasa dışı imtiyaz ve tavizleri millî iradeyi gerekçe göstererek İmralı canisine tanıyan iktidardan fazlasıyla rahatsız ve gelişmelerden oldukça endişelidir. Gaziantep başta olmak üzere bu eylemlere halkın çeşitli illerdeki tepkisi Türk milletinin de sabrının tükenmekte ve toplumsal barışın artık kıldan ince kılıçtan keskin bir sırata girmek üzere olduğunu göstermiştir. İktidar partisi bu vahim vaziyeti bildiği için politikalarını milliyetçi ve muhafazakâr kitlelerin duygularını istismar üzerine şekillendirmektedir."

"AKP, EL ALTINDAN PYD’YE YARDIM EDİYOR"

PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD için ‘terör örgütü’ diyen AK Parti iktidarının el altından bu örgüte yardım ettiğini söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, "PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde egemen kılınmasını isteyen başta ABD olmak üzere küresel güçlerin talimatları birer birer yerine getirilmektedir. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun IKBY’ye bağlı peşmerge güçlerinin PYD’ye destek için Aynelarap’a geçmelerine yardımcı olacaklarını açıklaması, Türkiye’nin kendiliğinden aldığı bir karar değil; Vaşington yönetiminin dayatmasıdır. Oysa peşmerge için koridor açarak PYD’nin elini güçlendirmek, Türkiye’nin çıkarlarına aykırıdır. 'Tampon veya güvenli bölge gündemimizde yok.' diyen Amerikan yönetimi, kendi menfaatleri söz konusu olduğunda fazlasıyla baskıcı bir tutum içine girmektedir." izahında bulundu.

"KÜRT GRUPLAR ÖZERK BİR DEVLET KURULMASI KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARDILAR"

Semih Yalçın, medyaya düşen son haberlere göre Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren ayrılıkçı Kürt grupların bir araya gelerek özerk bir devlet kurulması konusunda anlaşmaya vardıklarına işaret ederek, "Üstelik bölgedeki Kürt unsurları buluşturan toplantı, IKBY lideri Mesut Barzani tarafından organize edilmiştir. Orta Doğu’da bütün ayrılıkçı Kürt unsurlara suimisal olan Barzani, dün Irak’ın kuzeyinde ABD’nin desteğinde hayata geçirdikleri yapılanmanın tehlikeli bir numunesinin bugün Suriye’nin kuzeyinde teşekkülü için önayak olmuştur. Gelecekte PKK da bu kötü örnekten yola çıkmakta hiçbir beis görmeyecektir." dedi.

"MESELENİN, İÇ POLİTİKANIN DİZAYNI VE SEÇİM STRATEJİSİ İÇİN KULLANILMASI ATEŞLE OYNAMAK DEMEKTİR"

MHP olarak AKP iktidarını uyaran Yalçın, "Tezkere; Türkiye’nin güvenliğini tehlikeye sokmak için değil, güvenliğini sağlamak için değerlendirilmelidir. Ayrıca iktidarın bölgede her an savaşa girecekmiş havası vererek kamuoyunun tepki ve yönelimlerine şekil vermeye çalışması da çok tehlikeli bir taktiktir. Bu meselenin iç politikanın dizaynı ve seçim stratejisi için kullanılması ateşle oynamak demektir. PKK ile ister kapalı kapılar ardında isterse resmen sekretarya kurarak pazarlık yapmaktan da vazgeçilmeli, eşkıya sürüsünün devleti dolandırmasına daha fazla müsaade edilmemelidir. Bölücü başına asla hak etmediği imtiyazlar verilmesinin faturasını, yüzlerce yıllık tecrübesiyle ‘Besle kargayı oysun gözünü’ diyen milletimize ödetmenin vahim hata olacağı unutulmamalıdır." görüşünü belirtti.