MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, temsili olarak getirdiği '17 ve 25 Aralık soruşturma dosyaları'nın üzerini 'yolsuzluk örtüsü' yazılı bir bez sererek örttü. Yeniçeri, " Örttük, biz iktidara geldiğimizde bu örtü kalkacaktır, başka türlü kalkmaz." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, soruşturmalarla ilgili takipsizlik kararına tepki gösterdi. Daha ilk günden böyle bir sonucun ortaya çıkacağını söylediğini hatırlatan Yeniçeri, "Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi." ifadesini kullandı. "İktidar aslında bu takipsizlik kararıyla hem ahlaki meşruiyetini hem de sosyal makbuliyetini yitirmiştir." diyen Yeniçeri, şöyle devam etti: "AKP'yi destekleyen bütün yurttaşların da benim gibi düşündüğü ama davranırken bir takım gerekçelerle bu yapılanları hoşgörüyle karşıladığını da biliyoruz. 'Kim yapmıyor ki, yapıyorlar ama iş de yapıyorlar' şeklindeki izahlardan anlaşılıyor ki kamuoyunda ciddi biçimde hükümetin bu tavrına karşı bir itiraz var ve bu tavır benimsenmemiştir. Bazen birikir birikir birden patlar. Toplumsal bilinçaltı, ahlaksızlığın ahlak haline geldiği, yolsuzluğun adeta meşru iş haline geldiği bir ortamı ve şartı daha fazla kaldıramaz. AK Parti'nin artık ismini 'itinayla yolsuzlukları temizleme partisi' olarak değiştirmesi gerekir."

HDP'nin insanları sokağa çağırarak suç işlediğini dile getiren Yeniçeri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını göreve çağırdı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Yeniçeri, Peşmergenin geçişiyle ilgili "Anayasa'nın 92. Maddesine göre peşmerge güçleri sınırdan geçemezler. 92. Madde bir meşru devlet gücü, resmi gücün sınırdan geçebileceğini ifade ediyor. Peşmergeye siz milli bir devlet sıfatı kazandırarak, böyle bir tavır içine giremezsiniz. Ondan sonra siz Türkiye'yi terör örgütleriyle yasadışı örgütlerle yasadışı organizasyonla işbirliği yapan adeta marjinal bir aşiret devletine çevirmiş olursunuz. Yapılan iş yanlıştır, Türkmenler katlediliyor, hükümet önce 350 bin Türkmen'in sürüldüğü Telafer ve Tuzhurmatu bölgesine koridor açarak gereğini yapsın." değerlendirmesinde bulundu.

"Sizce YPG bir terör örgütü mü?" sorusuna ise Yeniçeri, "YPG terör örgütüdür. YPG, PKK'nın Suriye'deki adıdır. Dolayısıyla YPG, açık bir şekilde Türkiye'de yaralı YPG'lilerin tedavileri sırasında birçoğunun Türkiye'de 'mehmetçik katili' oldukları tespit edilmiş ve bir çoğu tutuklanmıştır. Bu çok açıktır." karşılığını verdi.

TEDAVİYE MUHTAÇ BİR YAKLAŞIM BİÇİMİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "YPG bir terör örgütü değildir." açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Yeniçeri, "Tedaviye muhtaç bir yaklaşım biçimi." cevabını verdi. Jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması konusundaki bir soruya da Yeniçeri, "Aslında kaş yaparken göz çıkartacaklar, yapılan iş o. Jandarma izin, izin, devamlı bir ona bir buna bağlanmak suretiyle devlet zafiyeti meydana getiriliyor. Bunun çok iyi hesaplayarak yapmak gerekiyor. Mantıklı olursa bağlamamak gerekir ama AKP'de mantık yoktur." şeklinde konuştu.

'17 ve 25 Aralık soruşturma dosyaları'nın üzerindeki örtüyü kaldırıp kaldırmayacağının sorulması üzerine Yeniçeri, "Efendim, örttük, biz iktidara geldiğimizde bu örtü kalkacaktır, başka türlü kalkmaz. Çünkü şu anda bütün yolsuzlukların, bütün hırsızlıkların üstü örtülmüştür. Bunların kaldırılması için önce bu hırsızlıkların başındakilerin baştan gitmesi gerekir." dedi.