AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından beklentileri dile getirerek, dadaşların hassasiyetle talep ettikleri konuları aktardı.

MASUM ÇOCUKLAR TV DİZİLERİNDE ROL ALMAMALI

Bazı tv dizileri ve sinema filmlerinde çok küçük yaşta çocuklara rol verildiği, bunun masumiyete yönelik bir istismar oluşturduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, bu yaklaşımın yasaklanmasını istedi. Milletvekili Aydemir, ‘Özellikle çocuklarımız odağında bir beklentimiz var, bir şikâyet ve bir talep tabii. Çok küçük yaşta, Anadolu tabiriyle kundak çocukları, dizilerde, filmlerde rol alıyorlar şu günlerde -yani bu epeyce uzun bir vetireye dayanıyor, sürece dayanıyor- bu bir istismardır. Hele daha konuşmayı bilmeyen çocuklarımızın bu alanda istismarı bir cinnet hâlidir. Bakanlığımızın uhdesinde olmamasına rağmen, özellikle televizyon dizileri ve filmlerde çocukların rol almaları denetlenmeli, dahası engellenmelidir. Çocuk sanatçı olarak lanse edilen ama üzerinden para kazanılan masumların hakkını korumak bizim için birer vecibedir, boynumuzun borcudur. ‘dedi.

AİLE MEFHUMUNA SAYGI

Tv’lerde yayımlanan dizilerde aile mefhumuna dikkatin öne çıkarılması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Yine televizyonlarda yayınlanan bazı dizilerde bizim temel değerimiz olan aile kurumuna rastgele bir yaklaşım sergilenmekte, ahlaki telakkiler yok sayılarak aile değerimiz istismara uğratılmaktadır. Bu konuda artık çok ciddi yaptırımların hayata geçirilmesi kaçınılmazdır. ‘ kaydını düştü.

ÇOCUKLARIMIZ İDDİA BAYİLERİNDEN UZAK TUTULMALI..!

Yasak olmasına rağmen çocuklara oynatıldığı, çocukların yatırdığı kuponların bazı bayiler tarafından kabul edildi, bunun çocukların geleceği adına olumsuz bir süreci tetiklediğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bir başka husus 14-17 yaşlarında olan çocuklarımızı iddia bayilerinin önlerinde görüyoruz. Daha daha, yaş sınırı aşağıya da iniyor. Maalesef alınan bütün tedbirlere ve yasaklara rağmen çocuk yaşındaki evlatlarımız çalışmadan kazanmak gibi bir alana yöneliyor. Yasak olmasına rağmen çocuklarımız iddia kuponları dolduruyorlar. Biz geleceğimiz olan çocuklarımızı zecrî tedbirlerle bu alandan koparmak ve bu alana yönelmemeleri için korumak durumundayız. ‘ diye konuştu.

ÇOCUKLARA ALKOL SATIŞINA DİKKAT..!

Çocuklara sigara ve alkol satışının yapıldığına yönelik duyumlar aldıklarını bildiren Milletvekili Aydemir, ‘ Bir başkası, ortaokul ve lise çağlarındaki çocuklarımız maalesef uyuşturucu ve zararlı maddeler alışkanlığı konusunda özel korumalara muhtaçtır. İsteyen her çocuğun sigara ve içki alabildiğine şahit oluyoruz. Okul önlerinde uyuşturucu satıldığına yönelik haberler okuyoruz. Bu noktada diyoruz ki Bakanlığımız uhdesinde yeni bir tedbir düzenlemesi yapılsın. Özellikle Millî Eğitim Bakanlığımızla iş birliğine gidilerek okul önlerinde özel bir koruma geliştirilsin. ‘talebinde bulundu.

KAYIP ÇOCUKLAR MESELESİNE MEDYATİK YAKLAŞIMA TEPKİ

‘Bakanlığımızın hassasiyetiyle aile kurumunu rencide eden bazı programlardan kısmen de olsa kurtulduk ama yeni bir illet baş gösterdi -nevzuhur bir illet diyoruz biz buna- kayıp çocuklarımız ve aile meselelerimiz.’ diyen Milletvekili Aydemir şunları kaydetti: ‘Bazı televizyon kanallarında bu devletin polisi, Jandarması sanki yokmuş, sanki onlar kayıp çocukları aramada özel bir dikkat göstermiyormuş gibi bir anlayış sergileniyor. Bu durumun en vahim yanı insanımızın devlete olan güveninin kaybedilmesidir Sayın Bakanım. Bu konuda Bakanlığımızın gerekirse İçişleri Bakanlığıyla iş birliği hâlinde yeni bir politika geliştirmesini elzem görüyoruz. ‘

AYDEMİR’DEN SEVGİ EVLERİ TEŞEKKÜRÜ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bütçe konuşmasının son bölümünde, Bakanlığın Sevgi Evleri yaklaşımına değinen ve şükran hislerini paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Hakkı teslim ve şükran ifadesi de elbette var. Hak teslimi şu: Burada bulunanların kahir ekseriyeti kabul edeceklerdir ki ak iktidardan önce “Çocuk Esirgeme Kurumları” diye oluşturulmuş bir kurumsal yapı vardı. Ben Erzurum özelinde müşahedemi aktaracağım. Her dinî bayram öncesinde, özellikle bayram sabahı, arife günleri buraya gazeteciler yönelirlerdi, “Hangi iş adamı buraya yardım edecek, kurban bağışlayacak, çocuklara oyuncak gönderecek de biz de bunları haberleştireceğiz.” gibi bir yığılma yaşanırdı. Geldiğimiz noktada, elhamdülillah, “Çocuk Esirgeme Kurumları” diye bir kavramdan kurtuluyoruz bütün bütün. Şimdi, sevgievleri var. Ben gidiyorum -kuvvetle muhtemel buradaki siyasi zevatın tamamı gidiyordur- ve bir gönül ferahlığı duyuyorum. Orada evlatlarımız anne şefkati içerisinde, bir aile ortamı içerisinde, huzuru içerisinde büyüyorlar. Bu hâli sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Değerli Bakanımız ve Bakanlığımızın kadrolarına şükran hislerimi ifade ediyorum. Bu bir hak teslimidir. Allah’ın izniyle daha da iyisi olacaktır inşallah. Bunu yapmak lazım, tabii buradaki heyet sık yapıyor bunu, biz de onlardan öğrendiğimiz için aktarmış olalım. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN KURANİ KAVRAM HATIRLATMASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmalarının şefkat ve merhamet ekseninde yürütüldüğünü belirten Milletvekili Aydemir, ‘Ve bir Kur’ani kavramın altını çizmek istiyorum müsaade ederseniz. “Allah’a borç verme” kavramı. Bazıları, ak anlayışın on altı yılda, kurulduktan hemen sonra iktidar bulmasını ve iktidardayken hep zirvelerde kalmasını, dünyada şapka çıkartacak icraatlara imza atmasını ve “Sırrı nedir?” diye ara ara tefekkür ediyorlar. Ben bu sırrı bu Bakanlığımız bağlamında görebiliyorum ve özellikle burada altını çizmek istiyorum. “Allah’a borç verme” kavramı Cenab-ı Hakk’ın yarattıklarına şefkatle yaklaşmayla ifade bulur. İşte biz bu Bakanlık kanalıyla sadece insana değil, bütün bir mahlukata yüreğimizi açarak yöneldiğimiz için Cenab-ı Hakk’ın da inayeti açığa çıkıyor, aşikâr oluyor ve bizimle beraber oluyor, elhamdülillah. O yüzden, Değerli Bakanım, başında bulunduğunuz Bakanlık hakikaten bütün bakanlıklar içerisinde bana göre en değerlisidir, en zirvesidir. Gözümüz gibi bakacağız bu Bakanlığa, bütün milletimiz böyle bakıyor. Yer yer gittiğimde ben görüyorum, sahipsiz kadınlarımızı, evlatlarımızı görüyorum ve onlardan yönelen dualarla ayakta kaldığımızı biliyorum. Mesuliyetinizin yüksekliğini kayda geçmek için söylüyorum.’ ifadesini kullandı.

AYDEMİR CUMHURBAŞKANIMIZIN TESPİTİNİ PAYLAŞTI

Konuşmasını Cumhurbaşkanımızın bir tespitiyle tamamlayan Milletvekili Aydemir, ‘Sözlerimi Sayın Cumhurbaşkanımızın “Tek millet olacaksak milletin nüvesi nedir? Ailedir. Güçlü aileler, güçlü milletleri doğurur. Her alanda kadınları çocuklarıyla birlikte kollayan, destekleyen yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Teknolojik imkânlar, kadınlarımızın pek çok işi evinden, çocuklarının yanından yürütebilmesine imkân veriyor. Bir devletin en önemli görevi nedir? Neslin güvenliğidir. Can ve mal güvenliği, bunlar var ama hemen ardından da neslin güvenliği var. Devlet bunu da yapmak zorunda. Ben, hayırlı evlatlar yetiştirilmesi konusunda kadınlarımıza güveniyorum.” tespitiyle tamamlıyor, Bakanlığımızın bütçesinin hayırlı olduğunu biliyorum, mübarek olsun diyorum. Allah razı olsun. ‘dedi.