Bağımsız Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal'ın polisevinde düzenleyeceği basın toplantısına 'kamu binası' olduğu gerekçe gösterilerek izin verilmemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındı.

    Konuya ilişkin Meclis Başkanlığı'na İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren İdris Bal, "31 Temmuz 2014 tarihinde saat 10.00'da Kütahya Polisevi'nde basın mensupları ile buluşmam Kütahya Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz'ın talimatı ile kamu binası olduğu gerekçe gösterilerek engellenmiştir." dedi.

Bal, şu soruları sordu:

2011'de milletvekili olduktan sonra defalarca bu polisevinde yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelip canlı yayın dahi yapmama rağmen o günden bugüne bu konuyla ilgili hangi mevzut değişmiştir?

Bu güne kadar polisevlerinde basınla bir araya gelmesi engellenen başka bir milletvekili var mıdır?

İktidar milletvekilleri kamu misafirhanelerini ve polisevlerini rahatça kullanırken bağımsız veya muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin buralarda basınla buluşmasının, yemek yemesinin hatta çay içmesinin engellenllenmesi için bir talimat verdiniz mi?

Polisevleri ve diğer kamu misafirhaneleri sadece iktidar partisi milletvekillerine mi hizmet etmektedir?

Benimle buluşmak için Kütahya Polisevi'ne giden gazetecilere yetkili kişilerce 'İdris Bal AKP'den istifa ettiği için burada açıklama yapmasına izin verilmeyecek, boşuna beklemeyin' denilmiş midir?