Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu halktan sağlık çalışanlarına iyi davranmalarını istedi. Müezzinoğlu, "Sağlıkçıya el kaldıranın, yasal düzenlemeyle savcılarımıza da yetki verdik, mutlaka tutuklama yapılmalı, mutlaka nezarete gitmelidir." dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, Şirinevler Mahallesi'nde bulunan ve 3 ay önce hizmete giren 300 yataklı Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışını yaptı.
Açılış töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, sağlık personeline uygulanan şiddet konusuna değindi.

        Vatandaşlara sağlık personelini korumaları için çağrıda bulunan Müezzinoğlu, "Son dönemde sağlıkçıya yapılan şiddet... Sağlıkta, sağlıkçıya şiddeti açıkçası insanlık dışı ve insani değerlerle örtüştüremiyorum. Hele hele en zor zamanda, en acil durumda eşini, evladını, anneni, babanı, yakınını, canını teslim edeceğin kişiye, yüksek sesle konuşabilmek, el kaldırabilmek, ona şiddet uygulamak hakikaten kabul edilebilir değil. Ben bu anlamda halkımızdan duyarlılık bekliyorum. Kendi evladımıza baktığımız gibi hekimlerimize, hemşirelerimize, sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmalıyız. Onlara yüksek sesle konuşan bir kişiyi gördüğünüzde önce 'Dur kardeşim, ne oluyor, ayıp değil mi?' cümlesini sizler söylemelisiniz. Hekiminize, hemşirenize, ebenize sahip çıkın. Çünkü onlar en zor zamanınızda en merhametli hizmet melekleriniz. Hizmet eden yakınlarınız, dostlarınız. Eşinize, annenize, evladınıza söyleyemediklerinizi onlarla paylaşıyorsunuz. Dolayısıyla onlara ne olur güçlü sahip çıkın. Biz onların yanındayız. Sağlıkçıya el kaldıranın. yasal düzenlemeyle savcılarımıza da yetki verdik, mutlaka tutuklama yapılmalı, mutlaka nezarete gitmeli. Dolayısıyla şunu bilmeli 'Ben yanlış yaptığım zaman anında bedelini ödeyeceğim.' Biz bu anlamda hekimlerimizin, hemşirelerimizin, sağlık çalışanlarımızın yanındayız, yanlış yapanların da karşısındayız. Kamuoyu olarak sizlerin de bu şiddetlere karşı tavır koymanızı bekliyorum. Ancak onu sizler sahiplenmelisiniz. O zaman güçlü bir şekilde devam ettirebiliriz." diye konuştu.

"5 YILDA BİR 1 SENE YIPRANMA PAYI"

Sağlıkta yıpranma payını yıl sonuna kadar yasalaştıracaklarını ve sağlık çalışanlarına her 5 yıl için 1 yıl yıpranma payı verileceğini kaydeden Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Biz matematik medeniyetinin mensubu değiliz, rahmet ve bereket medeniyetinin mensubuyuz. Bütün bu pozitif enerjinin altında o gönülden yapılan hizmetler asla matematik ile hesaplanamaz. Rahmet ve bereket olduğu için bu çil çil hastaneleri yapıyoruz. Bakanlığın bütçesi ile 32 bin yatak kapasiteli 216 tane hastanemizin inşaatı devam ediyor. Düşünebiliyor musunuz Türkiye genelinde 32 bin yatak kapasiteli son derece çağdaş ve modern 216 hastanenin bir kısmı bu yıl, bir kısmı gelecek yıl ama en geç 2016 yılında tamamlanmış olacak. Diğer taraftan kamu - özel işbirliği ile 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizin inşaat süreci başladı. 12 bin yatak kapasiteli devlet hastanelerinin ihale veya proje sürecindeyiz. 2017 yılı sonu en geç 2018 yılı sonu itibariyle Türkiye bütün hastanelerini sıfırdan yeniden bu Karabük'teki modern hastane gibi yapmış bir ülke olacak. Sağlık alanında dünyada bunu başarabilen bir başka ülke de olmayacak."

Yalnızca Türkiye değil yakın coğrafyada da Türkiye'nin sağlık turizminde merkez haline geleceğini vurgulayan Müezzinoğlu, "2017'de Türkiye sağlıkta 77 milyona sağlık hizmeti veren değil bir- 1 buçuk milyarlık coğrafya insanına da sağlık turizminde bölgenin merkezi olabilecek bir ülke haline gelecek." ifadelerini kullandı.