Muhafazakar Yükseliş Parti(MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Ortadoğu’daki gelişmelere değinerek, "Ortadoğu’da alçak bir savaş yaşanıyor"dedi.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Ortadoğu’da yaşananlar ve ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkent ilan etmesi ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Yılmaz, bütün dünyanın aymazlık içinde büyük dramı izlediğini söyleyerek, "İnsanlığın bittiği yerdeyiz. Türkiye bir alçak savaşın tam ortasında. Bütün İslam coğrafyası kan revan içinde. Osmanlıdan boşalan bu coğrafya 100 yıldır sadece göz yaşı ve kan gördü. Birilerinin dur deme vakti gelmedi mi? Elbette geldi. O millet yine çaresiz bir şekilde bu millettir. Bu Allah’ın bu millete yazdığı bir kaderdir. Ve biz bu kaderden asla kaçamayacağız" dedi.

Amerika ve Batının parasal gücüün burada iş yapmayacağını söyleyen MYP Lideri Yılmaz, "Bölgeyi perişan eden emperyalistlerin parasal güçleri karşısında dinamizmi ile önce Allaha sonra şehitlerine ve tarihe karşı sorumluluğu olan bir millet var burada. Bu millet Türk milletidir. Boyunduruğa vurulabilir ama boyundurukta tutulamaz. Her zaman olduğu gibi Allah’tan aldığı güçle bir kez daha boyunduruğu kıracak kudrete sahip bir millettir Türk halkı" diye konuştu.

1000 yıllık sükunet sonrası 100 yıllık hüsran yaşandığını da söyleyen Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Selçuklu ve Osmanlı ile 1000 yıl Türkler bölgeyi idare etmiş ve asırlarca İslam coğrafyasında huzur hakim kılındı. Bütün Batı, Amerika yüksek teknolojisi ve zenginliğine rağmen bir asır idare edemediler. Demek ki burada Türk milleti sebepsiz oturmamaktadır. Bu sebebin gereği bölgeyi barış ve huzurla yönetmektir. İşte bu tam da Türk İslam Davasının ta kendisidir. Kısaca Türk İslam Davası yani Türkün Barış Davası kuru bir söz olmadığı bir kez daha görülmüştür" diye konuştu.