Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine Türk milletinin gerekli dersi verdiğini söyledi. Eroğlu, “Maazallah bu girişim başarılı olsaydı, Türkiye’yi tamamen parçalayacaklardı, Suriye’ye çevireceklerdi” diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlığa bağlı kurumların genel müdürleri ile birlikte Bartın’da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap eden Bakan Eroğlu, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hainlerin planı karşısında Allah’ın da planı olduğunu söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, “Maalesef 15 Temmuz’da belki de tarihimizdeki en hain, en alçak bir FETÖ terör örgütü bir darbe girişiminde bulundu. Ama Allah bizleri korudu. Aziz milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Başbakanımız ve bakanlar, bütün siyasi partilerin, medyanın, herkesin direnişiyle bu darbe girişimi püskürtüldü. İnşallah önümüzdeki günler Türkiye için daha aydınlık olacaktır. Maazallah bu girişim başarılı olsaydı Türkiye’yi tamamen parçalayacaklardı, Suriye’ye çevireceklerdi. Ama onların hesabı tutmadı. Bu hainlerin bir hesabı varsa, Cenabı Allah’ın da bir hesabı var. ’Bu darbe girişimi nasıl başarısız oldu’ diye hayretler içerisinde. Ama bizim milletimiz asırlar boyu hür yaşamıştır, hür yaşayacaktır. Bu şanlı bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır. Bu minarelerden ezanlar ilelebet okunacaktır. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın” diye konuştu.
“Milletimiz gereken dersi verdi”
Milletin hiçbir zaman esaret altında kalmadığını söyleyen Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
“Nitekim bütün milletimiz 15 Temmuz’dan itibaren meydanlardaydı. Darbelere geçit vermedi. Bu FETÖ terör örgütünü, PKK’yı, DEAŞ’ı maşa olarak kullanan bazı ülkelere de gereken dersi verdi. Çünkü bu millet büyük bir millettir. Hiçbir zaman esaret altında kalmamış olan tek millet Türk Mmlletidir. Ben de bu milletin bir ferdi olmaktan dolay gerçekten gurur duyuyorum. İşte milletin farkı budur. Merak etmeyin bu ülkenin, devletin bahtı açık. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız üç tane büyük hedef gösterdi. Şunu unutmayın büyük hedefi olmayan devletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Dolayısıyla bizim şanlı bayrağa sahip bir millet olarak büyük hedeflerimiz var. İşte birinci büyük hedef, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını 2023’de kutlayacağız. O tarihte Allah’ın izniyle dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına Türkiye’yi taşıyacağız.”
Bartın’daki sel felaketi
Bartın’daki sel felaketinde yaraların sarılmaya başlandığını ifade eden Eroğlu, “Can kaybı olmaması bizi teskin etti. Bir takım maddi kayıplar var. Bizler de onun için buradayız. Üzerimde selam var. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın selamı var. Sizlere Başbakanımızın selamlarını iletmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Bakanlığımızın bütün birimleri burada. Bakanlığımızın bütün kapılarını kilitledik. Herkes burada. Size hizmet etmek bize ibadettir. Sizler bu demokrasi mitinglerinde gerçekten büyük bir destek verdiniz. Dimdik ayakta durdunuz” dedi.
“Köylümüzün hasmı değil, hısımı olacağız”
Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ise kırsal kalkınmanın lokomotifi olacaklarını ifade etti. 4 bin adet gelir getirici fidan dağıtımının da yapıldığı törende konuşan Üzmez, "Köylümüzün hasmı değil hısımı olacağız. Kırsal kalkınmanın lokomotifi olacağız. Şu anda arkamızda bulunan araçlarımızda 4 bin adet gelir getirici fidan dağıtacağız. Diğer orman köylülerimizi destekleyen projeleri sunacağız. Merkez ilçe yeni Hamidiye köyünde diktiğimiz cevizleri parsellere böldük. 49 yıllığına köylülerimizle kura çekilişi yapacağız. Yakında geçirmiş olduğunuz sel felaketi nedeniyle iş makinelerimizle yanınızdayız. Toplamda 32 milyon lira her yıl Bartın’a katkı sağlıyoruz. Bal ormanları kurmaya başladık. Bal ormanı kurmak istediğiniz yeri gelin, yüzde 20’de hibe yapalım. Kovanları da biz verelim" ifadelerine yer verdi.
“Taşkını bir an önce Bartın’ın gündeminden çıkartacağız”
DSİ Genel Müdürü Murat Acu ise son yaşanan sel felaketine değinerek, “Öncelikli yaşanan sel felaketinde Bartınlılara geçmiş olsun. Can kaybı olmaması bizim için teselli. Bizim hesaplarımız 500 yıllık debiye göre ve 500 yıllık debinin üzerinde gelen bir afeti atlattık. Bugün burada temel atma ve tesisin açılışını yapacağız. Bartın’ın gündeminden taşkını bir an önce çıkartacağız. Bartın ırmağı ile bakanımız kendisi projeleriyle özel ilgileniyor. Bir adet barajımız var. Modern sulama yapacağız 1000 dekar olacak” dedi.
Tunç, yatırımları anlattı
AK Parti iktidarlarında Bartın’a toplamda 3 milyar lira kamu yatırımının gerçekleştirildiğini ifade eden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise şunları kaydetti:
“27 gün boyunca bu meydanda demokrasi nöbetleri yaptık. Hainlere karşı dik duruşumuzu burada sergiledik. Bu yatırımların hem temelini hem de açılışlarını gerçekleştirebiliyorsak size borçluyuz. Aziz milletimize borçluyuz. Bundan sonra bu ülkeye kastedenlerin dimdik karşısındayız dediler. Şehit ve gazilerimizin hatırası olarak bizlere gönderilen fidanları toprakla buluşturduk. Buradan milli irade şehitlerine rahmet ve gazilere geçmiş olsun diyorum. Bugün Bartın’da çok önemli yatırımların temellerini atıyoruz. Bu yatırımlar Bartın’ı selden koruyacak yatırımlardır. Özellikle Bartın’da yaka selleri yağmurlarda çok oluyordu. Ama artık bu yaptığımız çalışmalar sayesinde azalıyor. Şimdi bunlara ilaveten önemli çalışmaların temelini atıyoruz. Şu anda dere ıslah çalışmaları var. Çaydüzü Mahallemizde taşkın koruma çalışmalarının temelini atıyoruz. Bartın için çok önemli yatırım olan üç baraj Bartın şehrini sel taşkınlarından koruyacak. Kirazlıköprü Barajı yıllar önce başlamıştı. Ancak ağır gidiyordu. Bakanımız bu barajla ilgili inceleme yaptı. Ve projede değişiklik yapılmasını gördü. Değişiklik yapıldı ve ihalesi yapıldı. Bartın’ımız artık inşallah sel taşkınlarından kurtarılmış olacak. İktidar partisi olarak Bartın’ın 50-100 yıllık su içme sorununu çözdük. Bartın’a AK Parti iktidarlarında toplamda 3 milyar lira kamu yatırımı gerçekleştirdik. Bakanımız Bartın’a çok önem veriyor.”
Bartın Valisi Nusret Dirim ise Bakan Eroğlu’na Bartın’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Programın sonunda temel atma töreni gerçekleştirildi.