Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Üst aklın olduğu hatta gelen haberlere göre darbeden üç gün önce FETÖ haini tarafından bir mektup özel olarak gönderildiği bazı kişilere ve 15 Temmuz’un bu şekilde ortaya çıktığı bir takım ihbarlar, haberle alıyoruz” dedi.
Amasya’da DSİ tarafından yapılan yatırımların temel atma ve açılış törenine katılmasının ardından habercilere açıklama yapan Veysel Eroğlu, darbecilerin teker teker yakalanacaklarını belirterek, “Çözülüyor, çözülmeye devam edecek. İşte bunlar yakalandı. Cumhuriyet Savcılığımızda ikinci kişiyi belirledi ama benim şahsi kanaatim sadece iki, üç kişi değil. Daha çok kişi olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.
“Darbeden üç gün önce FETÖ haini tarafından bir mektup özel olarak gönderildiği…”
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kaynak Kağıt AŞ’nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz’ın, 11 Temmuz’da Adil Öksüz ile birlikte ABD’ye gittiğini, iki gün sonra yine Öksüz ile Türkiye’ye döndüğünü ve darbeyi yöneten isimler arasında olduğunu belirlemesi ile ilgili konuşan Bakan Eroğlu, “Bunları teker teker ortaya çıkarıyoruz. Tabi Adil Öksüz planlayanlardan birisiydi. Bir şekilde biliyorsunuz darbe teşebbüsünün ertesi günü hemen Akıncı Üssü’nde kurtuldu. Bir yere gitti. Nerede olduğunu da bilmiyoruz. Araştırılıyor. Ama ikinci kişi de bulundu. Bunları özellikle teker teker arkadaşlar inceleme yapıyor. Tahkikat gizli. Ama sadece Adil Öksüz değil. Onun yanında pek çok kişinin olduğu. Üst aklın olduğu hatta gelen haberlere göre darbeden üç gün önce FETÖ haini tarafından bir mektup özel olarak gönderildiği bazı kişilere ve 15 Temmuz’un bu şekilde ortaya çıktığı bir takım ihbarlar, haberle alıyoruz. Hükümetimiz bu konuda gerçekten çok hassas. ByLook’u buldu. Bir takım çalışmalar. Bunlar zaten konuştukça ortaya çıkıyorlar. Kendilerinden özellikle bazı bilgileri sunanlar var. Yani bazıları artık o duygularla hainlik olduğunu anlayıp tövbe edenler var içlerinde. Bazıları hala devam ediyor. Yani hapishanelerde hala kurtulacaklarına, FETÖ’nün darbe yapacağına inananlar var” diye konuştu.
“İdama milletvekili olarak ben de evet derim”
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e yaptığı ziyarette darbe girişimi sonrası Türkiye’nin yeniden gündemine gelen idam cezasıyla ilgili habercilerin sorusuna verdiği yanıtta TBMM’nin idam kararını getirdiği takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunu onaylayacağını açıkladığını hatırlatan Eroğlu, “Bununla ilgili şu anda hukuki durum ne olacak, geçmişe şamil mi, değil mi, nasıl olacak? Çünkü bunlar birde vatana ihanetle alakalı sorgulanabilir. Süreç devam ediyor. Bu konu inceleniyor şu anda. Tabi TBMM karar verirse. Benim kanaatimi sorarsa milletvekili olarak ben de evet derim. Burada büyük bir hainlik var. Karar verecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi. Meclis neye karar verirse hükümet aynen onu uygular. Cumhurbaşkanı onayından sonra. Yargı aynen uygulayacak. Netice itibariyle karar merci Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. O karar verdikten sonra diğerleri bizi fazla ırgalamaz” şeklinde konuştu.