Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 123. birleşimi yoklama ile saat 15.00'te açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetiyor.
Yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan emniyet personelinin sahur vakti gözaltına alınması Meclis Genel Kurulu'nun da gündemine geldi.

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası alanda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. 45 günden bu yana İslam'ın adını da haksız biçimde kullanan bir çetenin elinde diplomatların olduğunu dile getiren Günay, "Gazze, bir haftadır kara harekâtı altında 500'den fazla ölü, binlerce yaralı verdi. Bu koşullarda Dışişlerinin, Dışişleri Bakanlığının, hükümetin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bilgi vermesi zaruridir. Meclis bir anlamda hiçe sayılıyor bu bilgisizlikle. Hükümet, bilgi vermezken tam tersine bugünlerde 17 ve 25 Aralık operasyonlarına savcılığın, adliyenin talimatları gereğince katılmış bulanan emniyet mensupları üzerine bugün sahur vaktinde bir kara harekâtı başlattı. Bunu, bu gündem saptırma gayretini milletimizin takdirine sunuyorum ve gerçekten bir hukukçu olarak bütün kalbimle ayıplıyorum." diye konuştu.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise Türkiye'nin etrafında kara bulutlar dolandığını söyledi. Bal, şöyle devam etti: "Bir tarafta, PKK, IŞİD, bonzai, kaçakçılar, ekonomik sorunlar dururken, geçtiğimiz süre içerisinde, 17-25 Aralık tarihlerinde ortaya çıkan yolsuzlukları araştırıp soruşturan, onlarla ilgili delilleri tespit eden polisler üzerinde de ciddi bir haksız uygulama başlamış durumdadır. Bu tabii, demokratik değerleri benimsemiş ülkelerde olmaması gereken bir iştir. AKP, Hükûmet indinde ve Başbakanlık katında dâhil olmak üzere bulaşmış olduğu yolsuzlukları örtebilmek için, dikkat buyurun, önce Adli Zabıta Yönetmeliği'ni değiştirdi, HSYK Kanunu, Yargıtay Kanunu, Danıştay Kanunu, Sulh Ceza Hâkimlerinin Oluşturulmasına Dair Kanun, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Ceza Kanunu'nda, tüm hukukumuzu ilgilendiren alanlarda, bu soruşturmaları kapatabilmek amacıyla değişiklikler yaptı."

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de "4 bakanla ilgili tespit edilen ve ucu Tayyip Erdoğan'a dayanan fezlekelerde büyük hırsızlık ve yolsuzluklar tespit edildiği malumlarıdır. Yedi aydır bu fezlekelerdeki yolsuzluk ve hırsızlıkların saklanması için Tayyip Erdoğan tarafından Cemil Çiçek'e ve Soruşturma Komisyonu Başkanına talimat verilmiş ve bu iki kişi Tayyip Erdoğan'ın verdiği bu talimat gereğince bu fezlekeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinden kaçırmakta. Maksat, cumhurbaşkanı seçiminden önce buradaki yolsuzluk ve hırsızlıkların kamuoyundan saklanması hedeflenmektedir. Şimdi Tayyip Erdoğan, eğer alnı açıksa, cumhurbaşkanı seçiminden önce bu fezlekeleri açıklamalı, kamuoyu bundan haber almalı, ayrıca kendisinin ve ailesinin sahip olduğu devasa servetlerin hesabını vermelidir. İnsanlardan gerçekleri saklayarak bir yere varamaz." ifadelerini kullandı.