Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri'deki bir günlük programı kapsamında Raylı Sistem Talas Hattı ve Yeni Hal Kompleksi'ni hizmete açacak. Başbakan, raylı sistem açılışından sonra Talas’tan şehir merkezine doğru ilk seferi yaparak tramvay kullanacak.

Başbakan Davutoğlu, yarın saat 13.30'da Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Raylı Sistem Talas Hattı ve Yeni Hal Kompleksi'nin açılış törenine katılacak. Raylı Sistem Talas Hattı'nın son durağı olan Cemil Baba Mezarlığı önünde yapılacak açılış törenine katılmak isteyenler için aynı gün saat 10.30 ile 16.30 arasında ücretsiz raylı sistem seferleri düzenlenecek. Başbakan Davutoğlu, saat 17.00'de ise Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek. Başkan Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki yatırımlarla ilgili bir brifing verecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılacak olan iki yatırımdan biri olan Yaş Sebze ve Meyve Hali, Argıncık Tanpınar Mahallesi'nde bulunuyor. Kuzey Çevreyoluna paralel olarak uzanan Yeni Hal Kompleksi 110 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 30 bin metrekare inşaat alanına sahip olan hal kompleksi içerisinde her birisi soğuk hava depolu 118 adet iş yeri bulunuyor. Komplekste ayrıca, idare binası, sosyal tesisler, zabıta karakolu ve kademe binası yer alıyor.

Halen OSB-İldem ve Erciyes Üniversitesi Hatları'nda 55 istasyondan oluşan 34 kilometre uzunluğa sahip Kayseri Raylı Sistemi'ne yeni hatla birlikte 3 kilometre daha ilave yapılmış olacak. Erciyes Üniversitesi Lojmanları-Cemil Baba Mezarlığı arasındaki hatta toplam 5 istasyon bulunuyor.