Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde engelli çocukların yaptığı eserlerden oluşan “Sanata Engel Yok” sergisinin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Özel öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması, öz güvenlerinin arttırılması için  bu tür sanat faaliyetlerinin ok önemli bir misyonu olduğuna inanıyorum” dedi.
Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde 2-11 Aralık tarihlerinde sergilenecek “En Özel Öğrenciler, Etkinlikler, ve Eserler Sergisi” Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla açıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve kendilerini sanatla ifade eden engelli çocukların ’Sanata Engel Yok’ sergisinde yaptığı resim, süsleme, müzik ve benzeri birçok sanat eseri sergilendi.

“Özel öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması için bu projeler önemli”
Bu tür projelerin öğrencilere olan katkısına dikkat çeken Bakan Avcı yaptığı konuşmada, “Adından da anlaşılacağı üzere sanatın engel tanımayacağını bizlere bir kez daha ispat eden en özel öğrencilerimizin birbirinden kıymetli el emeği, göz nuru eserleri bu sergide bizlerle buluşuyor. Özel öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması, öz güvenlerinin arttırılması için  bu tür sanat faaliyetlerinin çok önemli bir misyonu olduğuna inanıyorum.  Bu tür projelerle kazanılan estetik beceriler, engelli bireylerin sosyal hayatına uyumunu kolaylaştırmakta, pek çok özel yeteneklerini geliştirmekte ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktadır” dedi.

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütün imkanlarını öğrencilerimizin hizmetine sunduk”
Milli Eğitim Bakanlığı ile  Kültür  ve Turizm Bakanlığı arasında bir protokol imzalandığını belirten Bakan Nabi Avcı, “Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sanatsal kültürel ve sosyal alanlarda bilgi beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması, estetik zevklerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilecek faaliyetler için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütün imkanlarını Milli Eğitim Bakanlığı’mızın  yani öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.
Otizm ve görme engelli İrem Fitöz ile arkadaşları Defne ve İrem etkinlikte mini bir konser verdi.  Bakan Avcı serginin açılış kurdelesini engelli çocuklar ile birlikte kesti. Bakan Avcı yakından ilgilendiği çocuklarla fotoğraf çektirirken, onları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Sergiyi gezen Bakan Avcı daha sonra sanat galerisinden ayrıldı.