CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Gök, şu soruları sordu:

"Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) şehir merkezlerindeki en değerli binalarını ve arazilerini satışa çıkardığı doğru mudur?

Bu satışların gerekçesi nedir?

Türkiye genelinde ve Ankara Özelinde bu bina ve arsaların sayısı nedir? Bina ve arsa özellikleri, hâlihazır durumları nasıldır, büyüklükleri nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, satacağı İstanbul Şişli başta olmak üzere, Ankara, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Samsun ve Manisa'daki SGK binaları için ihale ilanının bayram tatiline denk gelmesi ve ihale gününün tatilin bitimini takiben belirlenmesinin akıllarda soru işareti yaratmış olmasını nasıl karşılıyorsunuz? Bu ilan kimse görmesin diye mi tatil gününe verildi, binalar birilerine söz mü verildi gibi sorularının kamuoyunda devlet kurumlarının iş ve eylemlerine güven duygusunu aşındırmaması için şimdiden bir açıklama yapacak mısınız?

Satılık bina ve arsaların gerçekten kime, hangi kuruluşa ait olduğunun ilanda kolay anlaşılır netlikte olmayışının ihale konusunda şaibe ve gölge yaratmasını önlemek ve ortaya çıkan endişeleri gidermek için satışa/ihaleye konu tüm arsa ve binaların tüm özellikleriyle kamuoyuna duyurulmasını sağlamayı düşünüyor musunuz?

Bütün olumsuzlukları dikkate alarak satış kararının yeniden gözden geçirilmesini ve satış zorunlu ise mevcut ihale duyurusunu ve bu doğrultudaki işlemleri iptal ederek yeni bir ihale için işlemleri baştan başlatmayı düşünüyor musunuz?"