Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, “Bugün Türkiye’nin bir numaralı meselesi, milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerine dayalı ‘Hak merkezli yeni bir milli eğitim sistemini’ geliştirmek ve uygulamak olmalıdır.” dedi.

Tacettin Çetinkaya 2014-2015 yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilgili yazılı değerlendirmede bulundu. Yeni dönemde öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olsun temennisini ileten Çetinkaya, bugünkü eğitim sisteminin ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığına dikkat çekti. Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı’na da seslenen Çetinkaya “Bahsettiğiniz dava hangi davadır bilemiyorum, ama eğer milli görüş davası değilse eğitim de dâhil hiçbir problemi çözemezsiniz. Dava olarak telaffuz ettiğiniz kelimenin içini milli görüşle doldurmanız gerekir” ifadelerini kullandı.

"EĞİTİMİN BOZUK OLDUĞU DÖNEMLERDE İÇ ÇATIŞMA ARTAR"

Toplumun en büyük gücünün eğitilmiş insan gücü olduğunu söyleyen Çetinkaya, eğitimin, her toplum için büyük öneme sahip olduğunu kaydetti. Eğitim ve öğretimin toplum ile devletin bütünleşmesini sağladığını belirten Çetinkaya, “Toplumumuzda fertlerin eğitimine önem verdiği dönemlerde ekonomik ve sosyal gelişmeler hızlı olmuş; toplumsal yardımlaşma ve dayanışma artmış ve devlet güçlenmiştir. Fertlerin eğitiminin ihmal edildiği ve eğitim sisteminin bozulduğu dönemlerde ahlak dejenere olmuş, iç çatışmalar artmış ve devlet zayıflamıştır” görüşünü aktardı.

"BUGÜNKÜ EĞİTİM SİSTEMİ İHTİYAÇLARI KARŞILAMIYOR"

Bugünkü Milli Eğitim sisteminin ülkenin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığına dikkat çeken Çetinkaya, eğitim sistemindeki aksaklıkları şu şekilde sıraladı:
"Milletimizin ortak dünya görüşü ve değer ölçülerini yansıtmamaktadır.
Batılı değerleri kendine esas alan eğitim sistemi sorun çözememekte ve hatta sorun üretmekte ve artırmaktadır.
İnançlarımızla çelişkili eğitim sistemiyle erdemli bir gençlik, bir nesil, bir toplum inşa edemeyiz.
Şekille uğraşan bu sistem eğitimin temel ve kronikleşmiş problemlerini çözemez.
Kendi eğitim sistemi kendisi için insan yetiştiremeyen bir toplumuz.
Bu eğitim sistemiyle güçlü bir devlete sahip olmamız mümkün olmaz.
Bu günkü eğitim sistemi, derslere önem vermekte, öğrenciyi ihmal etmektedir. "

"DEĞERLERE BAĞLI YENİ EĞİTİM SİSTEMİ GELİŞTİRİLMELİ"

Çekinkaya, Türkiye’nin sahip olduğu değerlere bağlı yepyeni bir eğitim sisteminin geliştirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bugün Türkiye’nin bir numaralı meselesi, milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerine dayalı ‘Hak Merkezli Yeni Bir Milli Eğitim Sistemini’ geliştirmek ve uygulamaya koymaktır. Türkiye, bugün sahip olduğu tarihi müktesebatı, ulaştığı bilgi düzeyi ve deneyimlerine dayanarak yepyeni bir milli eğitim sistemi geliştirebilir. Bu açıdan coğrafyamızda örnek ve önder ülke olabilir.”

ÇOCUKLARIN KALPLERİ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE DOLMALI"

"Öğrencilerin kalpleri milli ve manevi değerlerle doldurulmadığı takdirde ileride telafisi mümkün olmayan kötü alışkanlıkların doğacağına dikkat çeken Çekinkaya, “Çocuklarımızın kalplerini ahlak ve maneviyatla, milli ve manevi değerlerle doldurmazsak bir takım kanun tedbirleriyle yanlış yoldan, kötü alışkanlıklardan çevirmek mümkün olmaz. Evlatlarımızı vatana, millete yararlı insanlar yapmak istiyorsak eğitim sistemini yeniden kurmamız gerekir. İyi bir nesil yetiştirmek için hep beraber eğitime omuz vermeliyiz. Çünkü eğitim hepimizin ortak davasıdır. Bizden öncekiler, Üstat Nurettin Topçu ve liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız meseleye milli bir dava olarak hep yaklaşmışlardır. Meseleyi hep ‘Maarif Davamız’ diyerek sunmuşlardır. Milli Eğitim meselesinin ancak dava şuuruyla çözülebileceğini ifade etmişlerdir” diye konuştu.