CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

    Tanrıkulu, "Türkiye-Suriye sınırında çekildiği ifade edilen ve İMC Televizyonu tarafından yayınlanan görüntülere göre Suriye tarafında bulunan bazı IŞİD teröristleri sınırda görev yapan Türk askerleri ile buluşup konuşuyor ve daha sonra selamlaşarak ayrılıyorlar. 22 Ekim tarihinde çekildiği söylenen görüntülerde sınırdaki teller arasında kalan bir bölgede IŞİD üyeleri ile zırhlı akrep tipi bir araçla bölgeye gelen Türk askerleri içeriği bilinmeyen bir konuda görüşüp sohbet ediyorlar. İddiaya göre söz konusu buluşma Kobani'nin batısında kalan bir bölgede gerçekleşmiştir. Söz konusu görüntüler şu adresten izlenebiliyor: " dedi.

    Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

IŞİD teröristleriyle Türk askerinin buluştuğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise ilgili görüntüler nasıl izah edilmektedir?

İddia doğru ise Türk askeri, hangi gerekçe ile IŞİD üyeleriyle görüşmüştür?

Söz konusu görüşme hangi tarihte, nerede, hangi maksatla gerçekleşmiştir?

Askerlerin IŞİD teröristleriyle buluşması için talimat verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu talimatı kim ya da kimler vermiştir?

AKP Hükümeti, IŞİD'i bir terörist örgüt olarak görmekte midir?

İddia edilen görüşme hakkında herhangi bir soruşturma açılacak mıdır?

Sınır hattına gelen IŞİD teröristlerine herhangi bir lojistik destek sağlandığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise hangi tür lojistik destek sağlanmıştır?