CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

- Gazeteci Aytekin Gezici'nin Sosyal medyada paylaştığı iddia edilen bazı tenkitler nedeni ile makul şüphe oluştuğu gerekçesi ile Adana 2.Sulh Ceza Hakimliği tarafından arama kararı verilmesini sağlayan işlem talimatını kim vermiştir?

- Sanal Devriye Büro Amirliğinin görevi, AKP Genel Başkanına ve Bakanlara yönelik eleştirileri takip edip, eleştiri yapanları gözaltına aldırmak mıdır?

- Hakaret ve iftira suçları şikayete bağlı suç olduğu halde ve AKP Genel Başkanının ve Bakanların bir şikayet dilekçesi olmadan Adana Emniyetinin Sanal Devriye Büro Amirliğine sosyal medyada eleştiri yapan bir gazeteci hakkında işlem yapma talimatını kim vermiştir?

- Sosyal medyadaki bir eleştirinin devlet büyüklerine hakaret içerdiğine karar verip işlem yapmak polisin görevi midir? Eğer böyle ise, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Polis Devleti'nden farkı nedir?

- Sanal Devriye Büro Amirliğinin Türkiye genelinde hakaret sebebiyle doğrudan işlem başlattığı başka bir dosya var mıdır? Var ise sayısı nedir?

- 2007-2014 tarihleri arasında TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin Genel Başkanlarına sosyal medyada yapılan hakaretlerden dolayı polisin soruşturma başlattığı Parti Genel Başkanı sayısı nedir? Grubu bulunan parti liderlerine göre dağılımı nedir?

- Gazeteci Ayekin Gezici'ye haksız arama yapılması, polislerce fiili olarak gözaltına alınıp emniyete götürülmesi, avukatı gelmeden ifadesinin alınması nedeni ile savunma hakkının kısıtlanması ve suç dosyası içerisine ailesiyle çekildiği fotoğraflar, berberi ve dostları ile çekildiği fotoğraflarında dosyaya konulması emniyet teşkilatının görevi kötüye kullandığının ibaresi midir?

- İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili görevlilerin yetkilerini aştığı, kötüye kullandığı yönünde bir soruşturma başlatmış mıdır ya da başlatacak mıdır?