Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Birinci Meclis Kürsüsü’nden hitap etti. Milletin istikbali, birliği ve dirliği için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğine değinen Çiçek, “Her konuda aynı fikirde olma mecburiyetimiz yok. Söz konusu milletin istiklali, birliği ve dirliği olunca kader birliği etmek mecburiyetindeyiz. Devletimize ve milletimize yönelen tehditlere el birliğiyle karşı koymak durumundayız.” dedi.

TBMM'nin açılışının 94. yıldönümü dolayısıyla Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Birinci Meclis’te tören düzenlendi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in ev sahipliği yaptığı törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başbakan, Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve çok sayıda davetli katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törene katılmadı.

Tarihi Meclis kürsüsünde konuşma yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan’ın Türk Milletinin tarih sahnesine yeniden dönüş günü olduğunu söyledi. “Gencimizle, yaşlımızla çocuğumuzla hepimizin gurur günüdür. Eski anlayışla yeni düzen kurulamayacağına inanan milletvekilleri büyük bir dönüşüme karar vermiştir.” diyen Meclis Başkanı Çiçek, hür ve bağımsız Türkiye'nin yol haritası 94 yıl önce Meclis sıralarında çizildiğine değindi. Çiçek, “19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde Samsun'da başlayan bu kutlu hareketin meyveleri Ankara'da toplanmıştır. Ankara'da toplanan millet meclisiyle düşmana karşı savunmada meşru yöntemlerle kalıcı bir mücadele sürdürülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Anadolu’nun milletler mezarlığı olduğuna değinen Çiçek, “Bu topraklar zaaf götürmez. Milletin arasına fitne girdiğini hürriyet ve istiklalin tehlikeye düşmesi kaçınılmazdır. Tarih gösteriyor ki ordusu olmayan bir devletin Anadolu'da barınma imkânı da yoktur.” dedi.

Birinci Meclis’in o zor şartlarda dahi çalışmaya devam ettiğine değinen Çiçek, "Her konuda aynı fikirde olma mecburiyetimiz yok. Söz konusu milletin istiklali, birliği ve dirliği olunca kader birliği etmek mecburiyetindeyiz. Devletimize ve milletimize yönelen tehditlere el birliğiyle karşı koymak durumundayız. Birinci Meclis olağanüstü şartlarda çalışmasına rağmen meşruiyetten şaşmadı. Meclisin iradesi milletin iradesidir. Milletin ve devletin menfaatlerini kendi menfaatlerimiz üzerinde tutmalıyız." açıklamalarında bulundu.

Meclis Başkan Çiçek daha sonra Meclis özel defterini imzaladı. Çiçek ve beraberindekiler, Meclis bahçesinde Ankara seymenlerinin oyunlarını izledi.