Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tiflis Uluslararası Havaalanında inşa edilen yeni terminalin açılışını gerçekleştirdi.

Gürcistan’daki Tiflis Uluslararası Havaalanında inşa edilen yeni terminalin açılışı yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili düzenlenen törenle Tiflis Uluslararası Havaalanında inşa edilen yeni terminalin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gürcistan Maliye Bakanı Dimitri Kumsişvili, Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TAV Georgia Genel Müdürü Mete Erkal katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açılış törenindeki konuşmasında "İki ülke arasında büyük ticaret potansiyeli var. Türkiye, Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı ve Gürcistan’a doğrudan yatırım yapan en büyük ülke" dedi.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili, açılış töreninde yaptığı konuşmasında terminal için 30 milyon dolarlık yatırım yapıldığını, 44 hava yolu şirketi tarafından 26 ülkenin 52 havalimanına seferler gerçekleştirileceğini bildirdi. Kvirikashvili "Tiflis Uluslararası Havalimanı terminali faaliyete geçecek ve havalimanının yılda 4 milyon yolcu almasını sağlayacak" diye konuştu.