HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ve Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu bir grupla Suriye'ye geçişlerin yapıldığı Mürşitpınar Sınır Kapısı'na geldi.
HDP grubu, daha sonra terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı Kobani bölgesine geçti.

Selahattin Demirtaş, ziyaretinin ardından Şanlıurfa'nır Suruç ilçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, özetle şu ifadeleri kullandı:

“IŞİD, Kobani’ye girerse, ‘Kobani IŞİD’in yönetiminde’ demeyeceğiz. IŞİD’e olan mücadelesini her yerde sürdürecek. Onuru olan herkes IŞİD’e karşı mücadele verecek. Bir halk tek yürek olup savaşıyorsa mücadele kazanılmış demektir.

‘Burada bir vahşet var, biz bu vahşetten korkmuyoruz, diz çözmüyoruz dediniz’. Vahşet tüm dünyaya duyuruldu.

Kürtler, "Türkiye için bir tehdit değil. Buradaki insanlar sorun yaratmak için değil, sorunu çözmek için buradalar. Asıl tehdit, Kobani’ye 2 kilometre yaklaşan IŞİD barbarlığıdır. El ele verirsek IŞİD’i durdurabiliriz. Bugün el ele verme günüdür, Kürt’ü yalnız bırakma günü değil. Kobani, Türkiye’nin her yerinde sahiplenmelidir.

Hükümetin doğru okumasını istiyorum. IŞİD’e karşı tarihi direnişi hep birlikte yapalım. Tarihi bir kırılmadan dönme mümkündür. Bu bir yalvarma değildir.

Bu halkı yalnız bırakırsanız elbette kendi başımızın çaresine bakarız. Yalnız bırakırsanız ilkesizliğinizle sorgulanırsınız. İnşallah buradaki gidişat tersine döner.”

DAVUTOĞLU İLE DEMİRTAŞ GÖRÜŞECEK

Öte yandan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Selahattin Demirtaş ile görüşme yapacak. 
ntvmsnbc