“Türkiye parlayan bir yıldız olmaya devam edecek"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye büyümeye devam edecek 2018 yılında da. Türkiye ihracatını, istihdamını arttırmaya devam edecek. Türkiye parlayan bir yıldız olmaya devam edecek” dedi.

GÜNDEM 03.12.2017, 19:40
“Türkiye parlayan bir yıldız olmaya devam edecek"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye büyümeye devam edecek 2018 yılında da. Türkiye ihracatını, istihdamını arttırmaya devam edecek. Türkiye parlayan bir yıldız olmaya devam edecek” dedi.

AK Parti Süleymanpaşa İlçe 2’inci Olağan Kongresi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün, Mustafa Yel, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve partililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Divan kurulunun seçiminin ardından kongrede Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı katılımcılara izletildi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde İsmet İnönü Konferans Salonu’nda gerçekleşen kongrede konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son dönemde yaşanan gelişmelere değindi. Türkiye üzerine oynanan oyunların son derece basit ve net olduğunu belirten Zeybekci, "Eğer Türkiye namerde muhtaç olan bir Türkiye olsaydı, Türkiye el açan bir Türkiye olsaydı, Türkiye, IMF’nin Dünya Bankası’nın kapılarında dolaşan bir Türkiye olsaydı, Türkiye, 1,6 yani 1,5 yıllık dönemlerle koalisyon kuran bir ülke olsaydı, habire seçimlere giden bir ülke olsaydı inanın problem yoktu. Türkiye’ye yine IMF’den ekonomi bakanı gönderilseydi problem yoktu. Türkiye’ye ekonomi bakanı gönderilip de paralarını tahsil etmeyi garanti altına almış olsalardı problem yoktu. 2002’de olduğu gibi Türkiye’de toplanan 100 liralık verginin 87 lirasını faiz olarak toplayıp gitselerdi problem yoktu. Türkiye’de memurların maaşlarını, hükümet IMF’den aldığı borçla ödeseydi problem yoktu. Her aya Türkiye’ye IMF’nin Türkiye masası şefi Carlo Cotarelli gelip de başbakan dahil hükümeti hizaya dizseydi problem yoktu. Değerli kardeşlerim Türkiye çok oldu. Bakın Türkiye nereden nereye geldi" dedi.

"Koalisyonlar dönemi bitti, bir daha Türkiye’de koalisyon olmayacak"

Zeybekci, Türkiye’nin gecelik faizlerin yüzde 7 bin olduğu dönemleri yaşadığını, bir gecede batırılan bankaların Türkiye’ye zararının 46 milyar dolar olduğunu, ancak 3 Kasım 2002’de bu milletinin, kendi evlatlarını göreve getirerek, "Yeter söz de karar da milletindir" diyip ülkenin üzerine oynanan oyunları bozduğunu dile getirdi. Zeybekci,

“Tekirdağ’da özellikle Süleymanpaşa’da milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’a haddini bilmeden söz uzatanlara söyleyesiniz diye söylüyorum. Bunlarda sınır, hat ölçü de yoktur. 16 Nisan 2017’de bu millet bu ülkenin geleceğinden koalisyonları sildi attı. ’Bu ülkenin geleceğinde bir daha asla Kemal Kılıçdaroğlu ve zihniyeti iktidara gelemeyecek’ diye anayasaya yazdı, bu millet yazdı onu. Anayasaya yazıldı. Ben yazmadın millet yazdı. Dedi ki; ’Kemal Kılıçdaroğlu gibi milli olmayan, ahlaki olmayan, bu ülkeyi ve milleti kucaklamayan zihniyet bir daha iktidarın yanından bile geçemeyecek’ dedi. Allah bu millet razı olsun. Koalisyonlar dönemi bitti, bir daha Türkiye’de koalisyon olmayacak. Türkiye’de siyaset ahlaklı, yani muhalefet ahlaklı hale gelmek zorunda. Muhalefet yüzde 50 artı 1’e talip olduğu sürece, Türkiye’de yüzde 50’nin yüzde 60’ın değerleriyle barışık olmak zorunda. Soruyorum size Kemal Kılıçdaroğlu, basın siyasete duyduğum saygıdan dolayı CHP demiyorum, ama Kemal Kılıçdaroğlu zihniyetinin böyle bir özelliği var mı yok mu? Yok. Bağlasan durmaz. Üstat Necip Fazıl Kısakürek, o kadar güzel bir şey söylemiş ki 16 Nisan 1956 yılında, tesadüf 16 Nisan 2017. 1956 yılında üstat Necip Fazıl Kısakürek, Büyükdoğu Dergisi’nde bir yazısında şöyle bir paragraf var, diyor ki; ’Bugünkü bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme hırsıyla vatanı düşürmeye bile razıdır.’ Yıl 1956, yıl 2017 3 Aralık günü, Allah aşkına soruyorum sizlere, bir farkları var mı? Değişen bir şey var mı? İktidarı düşürmek için, vatan yelle yeksan olmuş, ülke dünyaya maskara olmuş, Türkiye’ye birileri gelmiş çökmüş, Türkiye’ye namerde merde muhtaç etmiş, Türkiye’nin bir bölümü parçalanmış, bölünmüş bunların umurunda mı? Umurlarında bile değil. Bunlar milli değil, ahlaki değil.”

“Ahlakları da oyunları da hiç değişmedi”

3 Kasım 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının millete hizmetkar olmak için göreve geldiğini vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Ekonomi Bakanlığı kayıtlarından söylüyorum size. IMF’nin talimatları, gençler unutmayın bunları. Bakın neleri istiyormuş IMF 2002 yılının 3 Kasım’ından, 2013 yılının 17-25 Aralığından, 2017’nin 3 Aralığına kadar oyunları hiç değişmedi. Ahlakları da oyunları da hiç değişmedi. O gün Türkiye’ye söylediği talimat, kayıtlarımızda bizde 87 sayfalık, o günkü Türkiye’nin başbakanı, başbakanı, başbakan yardımcıları, o gün başbakanın üzerinde yetkilere sahip olan ekonomi bakanının imzası var. Diyor ki; Halk Bankası ve Ziraat Bankası derhal kapatılacak. İmza atmışlar altına. Çıksınlar ’hayır’ desinler. ’Halk Bankası ile Ziraat Bankası derhal kapatılacak, Vakıflar Bankası da satılacak, satılamazsa o da kapatılacak’ dediler ve bir gecede 453 tane Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nın şubeleri kapatıldı. Halk Bankası ile Ziraat Bankası’nın görev zararı 20 milyar lira. 17-25 Aralık’ta da Halk Bankası vardı gündemde bilmiyorsunuz değil mi? 3 Aralık’ta Halk Bankası ve Ziraat Bankası hala gündemde. 3 Kasım’dan sonra AK Parti hükümetleri dedi ki; ’bir bakacağız bunlara.’ 2003 yılının mayıs ayında Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla dendi ki IMF’ye ve ilgililerine, ’Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nı satmayacağız, kapatmayacağız. Vakıflar Bankasını da satmayacağız’ dendi."

" Hedef Türkiye’nin dimdik duran çelik gibi ekonomisi, siyaseti”

“Hikaye aynı aktörlerin bazılarının isimleri değişti. Corçlar, Maykıllar eklendi” diyen Zeybekci, şunları kaydetti:

“Hedef Türkiye. Hedef Türkiye’nin dimdik duran çelik gibi ekonomisi, siyaseti, hükümeti, yönetimi, cumhurbaşkanı. İçerideki işbirlikçisi de malum. Bu senaryo ile hiçbir yere varamazsınız. Allah aşkına neydi konu ABD’deki? İran ambargosu değil miydi? İran’a yaptırımlar değil miydi? İran’a ambargo ve yaptırımların delinmesinin tarafı kimdir? İran’dır. Ve orada yasaklanan malların ticaretinin yapılıp yapılmaması meselesidir, öyle mi? Mahkemede o her şeyi öğrettikleri, ezberlettikleri, bir de kendisi de itiraf ediyor, ’mahkemede daha fazla mahkum olmamak için, hapiste kalmamak için geldim, burada işbirliği yapıyorum’ diyor. Şahit haline dönen adamın, ağzından bir kere bile İran çıktı mı? Ne diyor? ’Türkiye’de şununla görüştüm, bununla görüştüm, Türkiye’de şuna verdim, bilmem neyle şu şekilde görüştüm’. Bununla ilgili bir sürü saçma sapan iftiralar ve tiyatrolar. Her kim ki bu topraklarda benim ülkemde yetimin hakkını eli uzandı o el kopsun. Yan gözle baktı o göz çıksın. Bu ülkenin hakimleri savcıları da var. Onlarda baktılar davaya, bakmaya da devam ediyorlar yakından. Gereğini de yapmaya başladılar. Ama diğer taraftan ABD’de, müttefikimiz olduğunu iddia eden ülkeden oynanan bu tiyatro, bu millet tarafından onların tabiriyle söylüyorum, ’noted’ yani not edildi, not ediliyor. Bu millet bunları unutmayacak ve unutturmayacağız günü geldiğinde de. Milletin mahşeri vicdanı her şeyin üzerindedir.”

"Türkiye parlayan bir yıldız olmaya devam edecek"

Türkiye’nin 15 aydan beri ihracatını iki rakamlarla arttırmaya devam ettiğini ifade eden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen sene 2016 yılında 143,3 milyar dolar ihracatımız vardı, kasım ayın sonunda 156 milyara ulaştık. Allah bereket versin. Enflasyonla mücadelede istediğimiz sonucu alamadık, alacağız ama kurtuluşu yok. Bu azim aşk bizde olduktan sonra, elhamdülillah dağları bile delen irade bizde olduktan sonra, onun da üstesinden geleceğiz. Faizle mücadelemiz de devam edecek. Durmak yok mücadeleye devam. Felaket tellalları var, bazı yerlerde leş sırtlanları var. Onlar da bekliyorlar, ’acaba Türkiye’de bir şey olur da biz de bu işten rant elde eder miyiz, biz de bu işten spekülasyonla bir şeyler koparabilir miyiz?’ Ekonomi Bakanı olarak söylüyorum Türkiye’nin gerek kamu devlet, gerekse özel sektörünün bir yıllık tüm borçlarının tamamı Türkiye’nin rezervlerinde mevcuttur. Onun için kurla ilgili hareketler tamamen spekülatiftir. Başka hiçbir gerekçesi yoktur. Bunların da yakında defterleri dürülecektir, bundan emin olun. Türkiye büyümeye devam edecek 2018 yılında da. Türkiye ihracatını, istihdamını arttırmaya devam edecek. Türkiye parlayan bir yıldız olmaya devam edecek. Türkiye, bölgesinde ecdadın bize emanet ettiği kültür coğrafyasının tamamında artık kural konulan değil kural koyan bir ülke olmaya devam edecek.”

Zeybekci’nin konuşmasının ardından tek listeyle gidilen kongrede Hüseyin Uzunlar, yeniden ilçe başkanı seçildi. Ardından salonda bulunan vatandaşlarla tek tek fotoğraf çeken Bakan Zeybekçi AK Parti Milletvekilleri ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın uğurlamalarıyla Tekirdağ’dan ayrıldı.

Yorumlar (0)
15
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:37
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:22
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Günün Karikatürü Tümü