Türkiye’ye kumpas uygulamaya çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, "Her halükarda siyasetteki son kullanma tarihini tamamladı. Kasetle gelen dekontla gider" dedi.

GÜNDEM 03.12.2017, 18:50
Türkiye’ye kumpas uygulamaya çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, "Her halükarda siyasetteki son kullanma tarihini tamamladı. Kasetle gelen dekontla gider" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Muş’a geldi. Ağrı’dan helikopterle Muş’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kongrede partilerle hitap etti. Uzunca bir aranın ardından tekrar Muş’ta olmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bizi bir kez daha bağrına basan, dışarıda en az salondakiler kadar şu anda kongreyi izleyen dava arkadaşlarım var. Hepsine gönülden teşekkür ediyorum. Yiğitlerin, kahramanların, Sultan Alparslan’ın şehrini bugün bir kez daha yürekten selamlıyorum. Heybetli dağların, bereketli toprakların şehrini gönülden selamlıyorum. Muş Selçukludur, Muş Osmanlıdır, Muş cumhuriyettir, Muş tarihimizdir, Muş kimliğimizdir, Muş özümüzdür. 1071’de Anadolu’nun kapılarını milletimize açan, Malazgirt’in muzaffer komutanı Sultan Alparslan’ı ve onun kahraman ordusunu tazimle yad ediyorum. Bu arada hemen sayın valimize de sesleniyorum, inşallah önümüzdeki yıl, Malazgirt’teki kutlamalara geldiğimizde bazı taleplerim olmuştu. Onları da gidermiş olacak, gerek zemin ve gerekse çevre düzenlemelerini yaparak kutlamaları çok daha coşkulu, çok daha güçlü bir şekilde yad edeceğiz. Malazgirt’te cenk meydanına ’Ya Rab seni kendime vekil yapıyor, azametin karşısında yüzümü yere sürüyor, senin için savaşıyorum, Ey Allah’ım niyetim halistir, bana yardım et’ diyerek çıkmıştır. Biz işte o büyük komutan Alparslan’ın izinde yürüyenlerdeniz. Rabbimin mağfireti, Sultan Alparslan ve askerlerinin yanı sıra bin yıldır bu topraklarda şehit düşen kahramanlarımın yanında olsun" dedi.

"Bizim geleneğimizde makamlar, koltuklar, payelerin hepsi araçtır"

Makamlar ve koltukların araç olduğunu ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim geleneğimizde makamlar, koltuklar, payelerin hepsi araçtır. Biz bu dünyada, Hakka layıkıyla kul olmak, halkımıza da en iyi şekilde hizmet için bulunuyoruz. Yarın emri hak vaki olduğu zaman geri kalacak olanın mal, mülk, mevki olmadığını, inşa ettiğimiz eserlerin olacağını biliyoruz. Bu kubbede baki kalacak olanın sadece hoş bir sada olduğunun farkındayız. Bu şuurla gece gündüz demeden ülkemiz ve milletimiz için çaba sarf ediyoruz. Bir taraftan ülkemizi ekonomik ve askeri olarak büyütürken, aynı zaman komşularımız başta olmak üzere nerede ihtiyaç sahibi varsa onların yardımlarına koşuyoruz. Daima siyasi ve insani gündemleri ayrı tutuyoruz. Siyasi alandaki gerilimlerin komşuluk ilişkilerimizin zedelenmesine izin vermedik. Bölgemizin her yerinde de köken, din, dil ayrımı yapmadan tüm mazlumların yaralarına merhem olduk. AK Parti’yi kurduğumuz zaman etnik, din ve bölgesel ayrım yapmayacağımızı, buna asla müsaade etmeyeceğimizi söyledik. 16 yıldır bu sözümüze halel getirmedik. Hayata geçirdiğimiz sessiz devrimlerle ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik. Kimsenin diline, inancına, kültürüne karışmadık. Hiçbir vatandaşımızın hayat tarzından dolayı ötekileştirilmesine müsaade etmedik. 81 vilayet, 81 milyon, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla her vatandaşımızı kucakladık. Ülkemizin son 15 yılı devlet ve milletin arasında mesafenin kapandığı, birlik ve beraberliğin güçlendiği, özgürlüklerin genişlediği bir dönem olmuştur."

"Tuvalete 1 milyona gidilen günler vardı"

Türk Lirası’ndan 6 sıfırın atılmasına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu genişlemenin arkasından Türkiye’nin son 15 yılı, demokrasinin şaha kalktığı bir süreç oldu. Bugün pasaportu ve parası itibar kazanmış, ekonomisi 3 kat büyümüş, milli geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkmış bir Türkiye var. 15 yıl önce paralarımızda bol sıfırlar vardı, 6 sıfır vardı. Biz 6 sıfırı attık ve düşünün tuvalete 1 milyona gidilen günler vardı. Sıfırları attık, 1 liraya gider hale geldik. Nerelerden nerelere geldik. Hafızayı beşer nisyan ile maluldür. IMF’ye borcumuz 23,5 miyar dolardı. Bunu bizden öncekiler yaptı. Bay Kemal, bu borç bizden öncekilerden bize miras kaldı. Diğerlerinden bize miras kaldı. Koalisyon hükümetlerinden bize miras kaldı. Biz bunu 2013 yılında sıfırladık. Şu anda IMF’ye borcumuz yok, IMF bizden borç istiyor. IMF kapısında 3-5 sente muhtaç olarak el açan bir Türkiye vardı" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’ye kumpas uygulamaya çalışıyorlar"

Bazı işadamlarının varlıklarını yurt dışına çıkarma girişimleri yönünde haber aldıklarını ifade eden Erdoğan, kabineye seslenerek, "Şimdi Türkiye’ye kumpas uygulamaya çalışıyorlar. Bazı haberler alıyorum, sinyaller alıyorum. Bazı işadamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin oluğu duyuyorum. Önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihaneti vataniyedir. Bu ülkede kazanıp, bu ülkenin varlıklarını yurt dışına kaçırmaya çalışanlara iyi nazarla bakamayız. Merkez Bankamızın varlığı 27,5 milyar dolardı. Şimdi Başbakanlığım döneminde 136 milyar dolara çıktı, şu anda 120 milyar dolardayız. Şartlar ne olursa olsun bağımsızlığımızın ve milli menfaatlerimizin gerektirdiği şekilde güçlü bir Türkiye olduk. İşte sizler son günlerde sergilenen çifte standartları takip ediyorsunuz. Hanss’a, Georg’a göre değil Hasan’a, Ahmet’e, Ali’ye göre hareket etmeliyiz. Bu şekilde hareket etmemiz birilerinin canını fena halde sıkıyor. Alışmışlar, batıdan daha çok batıcı bir ülkeye. Diledikleri gibi oyun dışına attıkları, pısırık ülkeye alışmışlar. Güçlü ve bağımsız bir Türkiye’yi hazmedemiyorlar. Eski Türkiye’nin patronları, bizim milli, yerli duruşumuzdan rahatsızlık olduklarını gösteriyorlar. Sorgusuz, sualsiz, kendilerine tabi olmamasına adeta kuduruyorlar. Bu tavırlarını gizli saklı değil göstere, göstere sergiliyorlar. Uluslar arası sözleşmemiz olan bir ülkeden vatandaşımız kışın üşümesin diye doğalgaz satın almışız. Bizi de sadece Birleşmiş Milletler kararları bağlar. Türkiye, Birleşmiş Milletler kararların harfiyen uygulamıştır. Uluslararası taahhütleri yerine getirmiş. Bizim yaptığımız iş müttefikliğe aykırı değil. Bunu yüz yüzce görüşmelerimizde kendilerine izah ettik. Buna rağmen ülkemize yönelik suçlamalar akıl alır gibi değil. Tamamı FETÖ’nün servis ettiği, ana muhalefet partisi eski vekillerinin kuryelik yaptığı kayıtlarla ülkemizi sanık sandalyesine oturtuyorlar. Kendi yaptırımlarını asıl delenler kendi firmalarıdır. Buna rağmen ortada ticari bir hesaplaşma varsa kendi mecralarında takip etmek gerekir. Meselenin siyasi bir zemin çekilmeye çalışılmasıdır. Ahlakla bağdaşmıyor, 17-25 Aralık kumpasının okyanus ötesine taşınmış halinden başka bir şey değil. Sadece şantaj malzemesi üretme gayreti var. Biz buna boyun eğmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçakların tanklarla sindiremediği bu milleti FETÖ’nün kumpası olan mahkemeler sindiremez. FETÖ’cü senaristlerin tıpkı 17-25 Aralık yargı emniyet darbesinde olduğu gibi bu süreçte ana hıyanetin başındaki zata rol biçtiler. FETÖ’nün trolleri sosyal medyadan, CHP trolü meclis kürsüsünden şahsım, partimiz ve hükümet aleyhine iftira kampanyası yürüttüler. Bu zat FETÖ’cü televizyon kanallarının değişmez konuğu olmuştur. Milletvekilleri FETÖ’nün gazetelerinde kapı nöbeti tutuyordu. Mücadelemizi en çok engelleyenler bu partinin milletvekilleridir. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra da devam ettirdi” dedi.

"Kasetle gelen dekontla gider"

Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler Yeşilköy’e Atatürk Havalimanına geldik. Biz geldiğimizde 10 binler oradaydı. O zat ’Bir darbe olduğu zaman tankların önüne önce ben çıkardım’ diyordu Bay Kemal. Bay Kemal o gece saat 11.00-11.30 Atatürk Havalimanına geldi. Oraya geldiği zaman, oradaki arkadaşları onu karşıladı ve tanklar oradaydı. Arkadaşları tankların başındakilerle gidip görüştüler. Sonra geldiler, haber verdiler, Bay Kemal, tankların arasından tıpış, tıpış yürüdü ve arabasına bindi, Bakırköy Belediye Başkanının evine gitti. Ondan sonra utanmadan bu bir kontrollü darbedir dedi. Kontrollü darbenin sanığı sensin. Çünkü o gece sehpaya kahveleri koyup yudumlarken bir taraftan da ekranlarda darbeyi izliyordu. Şahsım, Enerji Bakanımız, eşim, kızım ve torunumla biz havalimanına indiğimizde meğerse bu gelmiş ve oradan kaçmış. Sende yürek yok mu? Sen dürüst değilsin. 7 Ağustos’ta Yeni Kapı’da yaptığımız muhteşem buluşmaya bu beyefendiyi davet ettim, Sayın Bahçeli’yi de davet etti. Sayın Bahçeli anında olumlu dönüş yaptı ve geleceğini söyledi. Bu Bay Kemal önce gelemeyeceğini söyledi, sonradan ne olduysa birileri üzerine gitti, buluşmayı cumartesi günü yapacaktık, bu zat ise cuma akşama doğru katılacağını haberini verdi. Dürüst ol, her zaman yalan söylemeye devam ediyorsun, şimdi yine bir yalan. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Biz yalanları ortaya çıkınca utanır diye beklerken iftiraların çıtasını daha da yükseltti. Bunun yalanlarının tek alıcısı ise CHP içindeki küçük bir kliktir. Ancak son olay, bir kaset operasyonuyla zatı genel başkanlığa taşıyanların, 2019’a farklı bir isimle gidecekleri işretlerini gösteriyor. Gidicisin Bay Kemal. Az buçuk hesap bilen ticaretten anlayan, sizlerin tabiriyle Ali Okulunu bitiren herkes, önündeki kağıtları okuyunca meselesinin aslını anlar. Hesap uzmanı olduğunu iddia eden bu zat okuduğunu anlamıyor. Bu zatın genel müdürlüğü altında SSK’nın niçin battığı şimdi çok daha iyi ortaya çıkıyor. Her halükarda siyasetteki son kullanma tarihini tamamladı. Kasetle gelen dekontla gider. Türkiye gibi güçlü bir ülkenin ana muhalefet, ana hıyanet partisinin de belli bir kalibrenin üstünde olması gerek. Hangi iktidar, terör örgütlerinin oyuncağı olmuş muhalefet ister. CHP’nin içine düştüğü, düşürüldüğü durum CHP’nin içindeki samimi kardeşlerimizi olduğu kadar bizi de üzüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra uçakla Muş’tan ayrıldı.

Yorumlar (0)
15
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:37
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:22
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Günün Karikatürü Tümü