Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, İstanbul Florya semtindeki Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu’nun, arazisiyle birlikte TOKİ’ye devredildiğinin doğru olup olmadığını İçişleri Bakanı’na sordu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan İdris Bal, şu soruları yöneltti:

“Florya’da 83 bin metrekare arazi üzerinde bulunan Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu’nun, arazisiyle birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na(TOKİ) devredildiği doğru mudur?
TOKİ ile ve İçişleri Bakanlığı arasında devre ilişkin bir protokol imzalandığı, bu protokolle arazinin ihalesiz olarak 'Lojman' karşılığında TOKİ’ye devredildiği, ancak verilecek lojmanların sayısı ve özelliklerinin söz konusu protokolde belirtilmediği doğru mudur?
Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu yeni eğitim döneminde kapatılacağı, öğrencilerin ise Kilyos Adile Sadullah Mermerci Okuluna transfer edileceği, görevli personelin ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yollanacağı doğru mudur?"