Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Meydan Projesi kapsamında taşınacak olan Atatürk Heykeli’nin, yıkılacağı iddiası ile yürütülen kampanyalara anlam veremediğini belirtti.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ile yapımı planlanan Meydan Projesi’nin 9 Eylül tarihinde yapılan ilahesi ile gündemlerinden çıktığını belirterek “İhaleyi alan firma çalışmalarına başlamıştır. Kaba inşaatın bir yıl diğer düzenlemelerin ise altı ay içerinde tamamlanması planlanıyor” dedi.
Kasap, Atatürk Heykeli ile ilgili her hangi bir sorun bulunmadığını, proje kapsamında taşınacak olan heykelle ilgili yıkılacağına dair yürütülen tartışmalara ise anlam veremediğini söyledi. Kasap, “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda ihale edilen Meydan Projesi, proje trafiği sıkıntıya sokmayacak şekilde etap etap inşa edilecek. İnşaat sahasında kalan Atatürk heykeli ise zarar görmeden daha önceden tören alanı olarak belirlenen Rize Valiliği önüne taşınacak. Bu konuda hiçbir sorun yok. Buna rağmen heykelin yıkılacağına dair yürütülen kampanyalara anlam veremiyorum. Ayrıca proje tamamlandığında meydanda Atatürk motifli daha sanatsal güzel bir çalışma gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Kasap ayrıca Rize Belediyesi olarak Çevre eylem planı hazırladıklarını da ifade ederek “Rize Belediyesi olarak Çevre Eylem Planı hazırlayan az sayıda belediyeden birisiyiz. Çevre Eylem Planı’nı hazırlarken gerçekleştirdiğimiz anketler ile hemşehrilerimizin de fikirlerini alıyoruz. Çevre Eylem Planı’nın hayata geçmesi ve etkilerinin ortaya çıkması ile şehrimiz daha yaşanır bir yer olacak” diye konuştu.