Siirt’in Pervari ilçesinde ateşli silahla bacağından yaralanan ve bacağı kesilme tehlikesi bulunan 10 yaşındaki çocuk Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde 10 saat süren başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.
Siirt’in Pervari ilçesinde yaklaşık 3 ay önce ateşli silah ile sol bacağından yaralandı. Kaval kemiğinin üzerindeki kas ve cilt dokusu parçalanan ve bacağının kesilmesi tehlikesi bulunan 10 yaşındaki Mehmet Rasim Dündar, Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fırat Acar’ın tedavi ettiği Dündar, acil bir şekilde ameliyata alındı. 10 saat süren başarılı ameliyat ile diğer bacağın baldır kemiğinden alınan kemik, kas ve cilt dokusu yaralı bacağa nakledildi. Dündar, başarıyla tamamlanan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
Op. Dr. Acar, “Dış merkezden hastanemize sevk edilen hastanın sol bacağının kaval kemiğinde yaklaşık 12 santimetrelik kemik kaybı ve beraberinde geniş boyutta cilt kaybı mevcuttu. Kemik ve cilt kaybını onarmak için diğer bacaktan alınan fibula adı verilen baldır kemiği cilt ve kas dokusu ile birlikte sol bacağa nakledildi. Dokular damar yapıları korunarak yaklaşık 10 saat süren bir ameliyatla mikrocerrahi yöntemlerle transfer edildi. Bacağını kaybetme ihtimali olan hasta operasyon sonrasında yürüyebilme noktasına geldi” dedi.
Plastik cerrahinin üst düzey ameliyatlarından olan serbest flep denilen doku nakillerinin Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde başarılı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirten Dr. Acar, bölgedeki birçok hastaya hizmet verdiklerini söyledi.
“Artık yürüyebilirim”
Bacağı kesilmekten kurtulan Mehmet Rasim Dündar, yaralandığında çok korktuğunu ve daha sonra Batman’a sevk edildiğini belirterek “Burada beni ameliyat ettiler. Bacağım kesilmekten kurtardılar doktorlara teşekkür ediyorum. Bende artık yürüyebilirim, top oynayabilirim” diye konuştu.
Baba Kasım Dündar ise, oğlunun bir kaza sonucu bacağından ağır yaralandığını belirterek, “Op. Dr. Fırat Acar tarafından başarılı bir müdahalede bulunuldu. Sol bacağından ağır yaralanan oğlumun bacağı kesilmekten kurtarıldı. Başta doktorumuza olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.